WEB JE OTVOREN, BESPLATAN I VAŠ

Mozilla u novi Firefox dodala tipku za 'zaborav'

18.11.2014 u 08:37

Bionic
Reading

Brojni internauti s lakoćom koriste tzv. 'private browsing' u svojim internetskim preglednicima, no lako je i zaboraviti na to - posebno kada se surfa na računalima van kuće. Tada može biti nezgodno brisati informacije koje ostaju u preglednicima, a Mozilla je u novoj verziji svog Firefoxa omogućila nešto lakši pristup funkciji, dodavši 'Forget' tipku

Mozilla slavi posebno izdanje Firefox preglednika za desetu obljetnicu postojanja tog komada softvera, a iako to brojčana oznaka ne sugerira u njemu stiže nekoliko noviteta koji korisnicima pružaju još više kontrole nad preglednikom i webom.

'Prva stvar koju smo napravili za naše korisnike jest implementiranje tražilice DuckDuckGo kao zadane opcije za Firefox na Windows, Mac, Linux i Android platformama', stoji na službenom blogu. Ova tražilica je posebna po tome što ne prati korisnike niti nastoji skupljati podatke o njima kako bi pružila oglase.

Druga opcija je dodavanje tipke 'Forget', kojom će korisnici lakše no ikad odabrati materijal koji žele da preglednik jednostavno 'zaboravi'. Po prvom paljenju nakon instalacije ili nadogradnje preglednika, korisnike će dočekati kratke informacije o novitetima koji stižu u verziji 33.1.1.


'Web je otvoren, besplatan i vaš', navode autori uz kratki filmski uradak:

Firefox slavi 10 godina postojanja