SIMCITY BUILDIT

Mobilni Simcity skinut preko 15 milijuna puta

20.01.2015 u 09:37

Bionic
Reading

Electronic Artsova zarazna freemium igra SimCity Buildit zabilježila je neviđenu popularnost unatoč brojnim nedostacima

Freemium igre prava su meta za igrače koji vole lijepu grafiku a nisu skloni trošenju novca. Zamke poput vremenskog isključivanja, potrebe za redovitim uključivanjem u igru kako sirovine ne bi propale te neizbježne mikrotransakcije bolesti su koje u velikoj većini slučajeva upropaštavaju savršeno iskustvo igre. Ovo očigledno nije obeshrabrilo EA Mobile koji se nakon mjesec dana od izdavanja 'besplatnog' mobilnog SimCityja pod imenom Simcity Buildit hvali izuzetnim uspjehom.

Mobilni SimCity dostupan je na iOS-u i Androidu te je tijekom prvih trideset dana 'u divljini' postigao zapanjujuće dobre rezultate. Jedan od njih je, među ostalim, to da ga se downloadalo preko petnaest i pol milijuna puta. Prema EA Mobileu, ovu igru dnevno zaigra 725.000 novih korisnika, što je otprilike 30.000 po satu.

Prema tvorcima igre, ovakva statistika nešto je vrijedno slavlja. SimCity Buildit je tijekom prva tri tjedna dospio među pet najskidanijih igara na App Storeu, s time da velik broj korisnika igru nastavi igrati nakon prvih par minuta 'isprobavanja'. Također, čini se kako velika većina igrača SimCity Buildita razmišlja zeleno. Naime, unatoč povećanoj cijeni, oni su umjesto elektrana na fosilna goriva odlučili koristiti ekološke poput solarnih.

SimCity Buildit možete downloadati bez da potrošite ijednu kunu, a dostupan je na Androidu i iOS-u.

SimCity Buildit


izvor: Adweek