PRIJAVITE SE

Mobility Day imat će natjecanje startupa

03.09.2013 u 17:45

Bionic
Reading

Središnje su teme ovogodišnje konferencije Mobility Day korištenje osobnih uređaja u poslovnom okruženju (BYOD), centralno upravljanje mobilnim uređajima i mobilna rješenja za digitalne sadržaje

Sedmo izdanje konferencije Mobility Day bit će održano 26. rujna u hotelu Antunović u Zagrebu.

Predavanja su organizirana u četiri paralelna niza - Poslovni, Razvojni, ITPro te Pametni uređaji - kroz koje će se predstaviti najnoviji trendovi mobilne tehnologije.

'Za očekivati kako će do kraja 2014. broj spajanja na internet putem mobitela nadmašiti broj spajanja putem stolnih računala. Zato je vrlo važno biti u toku s novitetima te se educirati o svjetskim trendovima u korištenju mobilnih uređaja i platformi', naglasio je Andrej Radinger, direktor tvrtke Mobendo i organizator konferencije.

Sadržaj konferencije bit će usmjeren na tehnološke vijesti, trendove, uređaje i aplikacije iz mobilnog svijeta, poput ključnih noviteta sustava Windows 8.1, iz perspektive krajnjih korisnika, a s posebnim fokusom na omogućavanja BYOD trenda i načina na koji se Windows 8.1 uklapa u poslovno okruženje.

Dio će programa biti namijenjen razvojnim inženjerima i razvoju mobilnih aplikacija za poslovanje na platformama Windows 8 i Windows Phone, razvoju aplikacija koje rade na različitim uređajima/formatima ekrana te jednoj od najpopularnijih platformi Xamarin za razvoj mobilnih aplikacija za Windows Phone, Apple iOS i Android.

U sklopu Poslovnog smjera bit će govora o upravljanju projektima putem mobilnih uređaja. Kroz predavanja će se predstaviti već dostupni alati, ali će se i ukazati na mogućnosti razvoja novih alata korištenjem računalnog oblaka za pohranu i razmjenu podataka.

U sklopu smjera Pametni uređaji bit će predstavljen sustav C@N Motion za čiji je razvoj zaslužna tvrtka Citus, koja ujedno i jedan od organizatora konferencije. Najvažniji dio C@N Motion sustava je softver koji analizira ljudske pokrete i na njih odgovara generirajući aktivnosti koje se dešavaju na korisničkom sučelju visoke razlučivosti.

'Sudionici konferencije pokretima tijela i gestama moći će kreirati vlastiti raspored predavanja, pregledavati sadržaj konferencije i biografije predavača', istaknuo je Tomislav Bronzin, direktor tvrtke Citus i organizator konferencije.

Bit će održan i poseban događaj MobilityDay Start-up Pitch, na kojem mogu sudjelovati svi poduzetnički nastrojeni timovi bez obzira na godine i studentski status, iz potpuno novih ili već etabliranih tvrtki i ne moraju biti pravni subjekti.

Ukupno će biti odabrano pet start-up timova, od kojih će svaki imati priliku predstaviti sebe i svoju poduzetničku ideju unutar deset minuta te kroz dodatnih pet minuta u kojima će odgovarati na postavljena pitanja.

Svi zainteresirani za prijavu trebaju napraviti trominutnu video prezentaciju svog projekta i poslati je na startup.pitch@mobilityday.com do 9. rujna 2013. Organizator će od prijavljenih projekata odabrati pet najboljih, koji će dobiti priliku predstaviti se na konferenciji.

Svi koji su se prijavili na MobilityDay Start-up Pitch, neovisno o tome jesu li odabrani za predstavljanje na konferenciji, dobivaju pristup HP-RAZA Demo Labu, koji će tvrtka Hewlett-Packard i Razvojna agencija Zagreb - TPZ otvoriti u listopadu ove godine, a koji će svim zainteresiranim timovima/tvrtkama pristup odgovarajućoj IT opremi potrebnoj za razvoj, testiranje i predstavljanje rješenja potencijalnim investitorima i kupcima.

Informacije o nadolazećoj konferenciji, najavi sadržaja te zanimljivih predavača možete pratiti putem službene konferencijske stranice Mobility Day