PRODAJA NE POPUŠTA

Minecraft je itekako isplativ za Microsoft

28.01.2015 u 14:03

Bionic
Reading

Dvije i pol milijarde dolara su nevjerojatan iznos za kompaniju koja se u suštini bavi tek jednim igraćim naslovom, no Microsoft je prošle godine vrlo rado izdvojio taj iznos. Čini se kako se stvar isplatila, jer je kompanija u drugom poslovnom kvartalu poslovne 2015. godine zabilježila rast prihoda od igara za 79 posto u odnosu na isti period prošle godine

Microsoft je još od kupovine očekivao da će se 'teška' investicija nedugo nakon kupovine isplatiti u potpunosti, no vrijedi spomenuti kako su ulogu u rastu prihoda na 171 milijun dolara svakako imali i naslovi Halo: The Master Chief Collection te Forza Horizon 2.

Ovakva akvizicija je bila vrlo neobična za obje strane, no osnivač Mojanga je popustio pred pritiskom (i vrtoglavim iznosom) jer je igra narasla na nešto što je malo tko mogao zamišljati. Minecraft je postao globalnim fenomenom, a Markus 'Notch' Persson jedan od najbogatijih developera.

PC/Mac verziju igre je do sada kupilo gotovo 18 i pol milijuna ljudi, a samo u proteklih 24 sata prodana je u 10 tisuća primjeraka.