PORUKA IZ POREČA

'Mijenjajte se ili ćete umrijeti'

Bionic
Reading

Digitalna transformacija ključ preživljavanja u bitkama koje se odvijaju na globalnom tržištu. Hrvatska može postati tigar, ali se mora mijenjati

'Šesnaesti WinDaysi bit će s više od 1.500 sudionika među rekordnima', rekla je direktorica konferencije WinDays16Lejla Zukić Krivdić tijekom središnje svečanosti konferencije. Značaj IT industrije za Hrvatsku raste, dodala je, a bit će još i veći u svijetu u kojem promjene nikog neće ostaviti netaknutog. Više nego ikad prije važno je biti agilan i spreman brzo reagirati na promjene u okruženju.

Michael Kögeler, regionalni direktor u Microsoftu odgovoran za 24 zemlje među kojima je i Hrvatska, naglasio je kako je u vrijeme vrlo brzih promjena važno znati kamo idemo. 'Mijenjajte se ili ćete umrijeti', poručio je.

Potrebno je svijet i poslovanje gledati drukčije nego dosad, osmišljavati načine na koje poslujemo i stvaramo koristeći tehnologiju kao alat, ne kao svrhu samoj sebi. Ogromne prilike vidi u prirodnim korisničkim sučeljima, holografskom i nosivom računalstvu te prepoznavanju glasa. Internet stvari, kaže, nije zanimljiv - važnije je što ćemo napraviti s ogromnim količinama podataka kojima će nas opskrbiti.


S njim se složio i Saša Kramar, zadužen za poslovni segment u Hrvatskom Telekomu, koji očekuje kako će promjene biti još veće i dolaziti u još kraćim razdobljima nego dosad.

Direktor Microsofta Hrvatska i Bosna i Hercegovina Ivan Vidaković ustvrdio je kako je digitalna transformacija ključ preživljavanja u bitkama koje se odvijaju na globalnom tržištu.

Postoje tri vrste organizacija, država i pojedinaca, rekao je: inovatori, oni koji brzo prihvaćaju inovacije i oni koji su na repu događanja. Uvjeren je kako Hrvatska ima kapaciteta biti svrstana među prve ako usvojimo mentalitet rasta i kulturu uspjeha.

Konferencija WinDays16 trajat će do petka, 29. travnja. Nakon poslovnog, na red će doći teme posvećene tehnologiji.

Više:WinDays16