APPCOMPARISON

Microsoftova aplikacija će vam olakšati prelazak na Windows Phone

27.11.2015 u 06:49

Bionic
Reading

Microsoft je ovih dana otkrio još jednu aplikaciju za Googleovu platformu Android. No, ovaj put nije riječ o servisu iz Redmonda ili komadu softvera za uređivanje dokumentacije. AppComparison služi za pregled korisnikovog Android uređaja i predlaganje istoimenih ili sličnih aplikacija na Windows Phone platformi

'Planirate se prebaciti s Android uređaja na Windows Phone?', stoji u opisu aplikacije na Google Play Storeu. Ona pronađe korisnikove omiljene stvari na uređaju i predloži appove iz Microsoftove trgovine aplikacijama, ali i neke od najpopularnijih Windows Phone komada softvera općenito.

Naravno, jedan od najvećih problema u cijeloj priči o prebacivanju na Windows Phone je opet činjenica da Google nije voljan razvijati stvari za tu platformu, a čini se kako su takvog mišljenja i autori nekih od najpopularnijih aplikacija.


Brojni recenzenti AppComparison alata se žale upravo na to, iako ima i onih koji vjeruju da ova aplikacija služi kako bi ih Microsoft 'špijunirao'. Mnogim korisnicima alat nije bio od nikakve koristi, s obzirom da je i ono malo 'pogodaka' s Microsoftove trgovine zapravo bilo 'zamjensko', a ne original. Usprkos tome, prednjače pozitivne ocjene, no ne uvijek zbog razloga za koji bi se mislilo...

'Hvala Microsoft što si mi omogućio pogled u svoju trgovinu aplikacijama. Shvatio sam da je ponuda još uvijek jako siromašna i da se ne bih trebao micati na WP u skorije vrijeme', stoji u jednoj od recenzija.