NAGLI ODLAZAK

Microsoftov šef za IT dao otkaz

03.06.2013 u 11:06

Bionic
Reading

Nakon što je na toj poziciji proveo dulje od pet godina, Tony Scott napušta softverski div iz Redmonda zbog osobnih razloga

U Microsoftu su to obavili u tišini, krajem prošlog tjedna. No informacija je iscurila tijekom vikenda - između ostalog, i tako što se na Scottovom profilu na Linkedinu opis posla iz 'CIO' pretvorio u 'bivši CIO'.

GeekWire objavio je Scottovo pismo u kojem navodi kako mu je otac umro tijekom Uskrsa pa treba vremena kako bi obiteljske i ine poslove doveo u red. Najavio je kako će se poslu vratiti, u nekom obliku, za nekoliko mjeseci.

Scott je u Microsoft došao 2008. Bio je zadužen za implementaciju tehnoloških rješenja (između ostalih, i Microsoftovih) i nadzor internih sustava. Od 2010., poseban mu je zadatak bio prebacivanje 85 do 90 Microsoftovih internih aplikacija u računalni oblak, što je trebalo biti dovršeno između 2015. i 2020. godine.

Prije Microsofta radio je kao CIO u Disneyju, šef tehnike u General Motorsu i operativni dopredsjednik farmaceutske tvrtke Bristol-Meyers Squibb. S takvim CV-om, pretpostavljamo kako mu neće biti teško naći novi posao.

U Microsoftu će ga privremeno zamijeniti Jim Dubois, dopredsjednik odjela za IT proizvode i usluge.