ŠTO SLIJEDI?

Microsoft završio posao preuzimanja Nokije

25.04.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Microsoft Corporation proglasio je završetak akvizicije Nokia Devices and Services. Akvizicija je odobrena od strane Nokijinih dioničara i vladinih regulatornih agencija iz cijelog svijeta. Završetak akvizicije obilježava prvi korak u donošenju te dvije organizacije u jedan tim

‘Danas želimo dobrodošlicu tvrtki Nokia Devices and Service u našu obitelj. Mobilni kapaciteti i imovina koju oni donose, unaprijedit će našu transformaciju’, rekao je glavni izvršni direktor Microsofta Satya Nadella. ‘Zajedno sa svojim partnerima, ostat ćemo fokusirani na bržem postizanju inovacije u našem ‘mobile-first, cloud-first’ svijetu.’

Direktno Nadelli odgovarat će bivši Nokijin predsjednik i glavni izvršni direktor Stephen Elop koji će i postati izvršni potpredsjednik Microsoft Devices Groupe te nadgledati prošireno poslovanje vezano uz uređaje koji uključuju Lumia pametne telefone i tablete, Nokia mobilne telefone, Xbox hardver, Surface i Perceptive Pixel (PPI) proizvode i dodatke. Microsoft želi dobrodošlicu osoblju s velikim iskustvom u industriji u više od 130 lokacija u 50 zemalja diljem svijeta, uključujući nekoliko tvornica u kojima se dizajnira, razvija, proizvodi, kupuje i prodaje bogati portfelj inovativnih pametnih uređaja, mobilnih telefona i usluga. Kao dio transakcije, Microsoft će poštovati sva postojeća jamstva Nokijinih kupaca na postojeće uređaje.

Windows Phone najbrže je rastući ekosustav na tržištu pametnih telefona i njegov portfelj osvojenih nagrada za uređaje raste i dalje. U četvrtom tromjesečju 2013., prema IDC, Windows Phone učvrstio je svoj položaj među najbolja tri operativna sustava pametnih telefona te je s 91% u odnosu na proteklu godinu najbrže rastuća platforma vodećih operativnih sustava. Nadalje, s Nokijim mobilnim poslovanjem, Microsoft će ciljati na pristupačno tržište mobilnih uređaja, što je prilika od 50 milijardi dolara godišnje, isporukom prvoklasnog mobilnog iskustva sljedećoj milijardi ljudi tijekom predstavljanja Microsoftovih usluga novim korisnicima širom svijeta.

Microsoft će nastaviti s isporukom novih vrijednosti i mogućnosti te će usko surađivati s nizom hardverskih partnera, programera, operatera, distributera i trgovaca pružajući platforme, alate, aplikacije i usluge koje će im omogućiti izradu izvanrednih uređaja. S boljim razumijevanjem zajedničkog rada hardvera i softvera tvrtka će jačati, a potražnja za Windows uređajima će rasti.

Više informacija o Microsoftovoj proširenoj obitelji s uređajima i uslugama dostupno je ovdje