U FINSKOJ

Microsoft unutar mobilnog odjela reže na desetke radnih mjesta

11.02.2016 u 14:16

Bionic
Reading

Prema informacijama finskog lista Helsigin Sanomat, Microsoft otpušta 'na desetke' zaposlenika iz mobilnog odjela kompanije. To se posebno odnosi na one koji su dio marketinga...

Mobilna podružnica Microsofta u Finskoj, Microsoft Mobile Oy, nastala je nedugo nakon što je IT div iz Redmonda odlučio kupiti mobilni odjel Nokije. Lani su najavili rezanje 2.300 radnih mjesta, od njih ukupno 3.200 u Finskoj. Stvari se sada nastavljaju dalje, čak i nakon globalnog rezanja 7.800 radnih mjesta iz Microsofta, uglavnom vezanih uz mobilni segment. Novi rezovi nisu bili dio prvotnog plana, što nagovještava da Redmondu definitivno istječe vrijeme u mobilnoj trci.

Microsoft je u najsvježijem kvartalu isporučio svega 4,5 milijuna Lumia pametnih telefona, a pad prodaje se očekuje i u tekućem kvartalu. U Redmondu su ranije najavili kako žele usmjeriti napore i razvijati tek nekoliko mobilnih uređaja za nekoliko ključnih kategorija (poslovna, potrošačka iz nižeg i višeg segmenta).


Windows 10 Mobile još uvijek nije dovršen za postojeće uređaje te se pojavljuje tek na modelima novih Lumia, u prilično neispeglanom stanju. Mnogi prognoziraju da bi Microsoft trebao jednostavno odustati od razvoja mobilnog segmenta općenito nakon potpuno nejasne strategije i katastrofalnog poraza na tržištima.