S UKRADENIM KLJUČEVIMA

Microsoft u mahnitom brisanju YouTube filmića

19.10.2014 u 06:32

Bionic
Reading

Ovih dana Microsoft je počeo 'čistiti' sve kutke YouTubea vezane uz Windows operativne sustave, a gdje su se u komentarima pojavili ukradeni serijski brojevi. Na žalost, program čišćenja je potpuno upropašten time što su se uklonili filmovi potpuno nevezane teme za Windows 'ključeve', a na udaru su se našli poznati video blogeri, kao i zaposlenici Microsofta

U najnovijem pokušaju borbe protiv piratstva, Microsoft je onemogućio hrpu filmića koje su napravili poznati video blogeri vezani uz svijet tehnologije - samo radi komentara unutar kojih su se nalazili ilegalni Windows serijski brojevi. Na meti su se našli i zaposlenici Microsofta, koji su također imali potpuno normalan video sadržaj na svojim kanalima.

Microsoft se ispričao za ugašene video materijale te rekao kako radi na njihovom vraćanju. 'Neki od filmova su nenamjerno ciljani za uklanjanje jer su se u komentarima nalazili ukradeni proizvodni ključevi. Već smo poduzeli potrebne korake kako bi se legitiman video sadržaj vratio autorima te radimo na boljem rješenju za pronalazak prekršitelja intelektualnog vlasništva, a uz koje će se poštovati legitiman sadržaj', izjavio je Microsoft za Wired.


Wired navodi kako se, 16 godina nakon uvođenja DMCA (Digital Millennium Copyright Act) po tko zna koji put pokazao rješenjem daleko od idealnog, primarno zbog toga što omogućava velikanima poput Microsofta da, ponekad bez razloga, potpuno ugase rad 'malih ljudi'.


Kompanija navodi kako su pokušali ciljati isključivo komentare u pitanju, no alati koje pruža YouTube nisu omogućili uklanjanje pojedinačnih komentara, već isključivo kompletnih filmova.