MICROSOFT I NVIDIA

Microsoft sprema svoj pametni telefon?

06.02.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Analitičari nagađaju da se Microsoft sprema proizvesti pametni telefon, a kao osnova uređaja spominje se Nvidijin procesor Tegra

Poznavatelji tržišta očekuju da će Microsoftova velika objava na GSM World Congressu u Barceloni biti namjera proizvodnje pametnog telefona pod svojim imenom. Osnovu mogućeg telefona trebao bi činiti Nvidijih procesor Tegra koji bi se po sposobnostima mogao usporediti s Qualcommovim Snapdragonom.

Nvidiji je jako stalo da svoj čip proda industriji pametnih telefona jer žele osigurati dodatnih 100 milijuna dolara u poslovne rezultate druge polovice godine. U slučaju da je informacija o Microsoftovoj nakani doista istinita ovo bi bila druga prodaja procesora Tegra, već ga je otkupio poznati proizvođač pametnih telefona HTC.

Nvidia u Tegri nudi zaokruženo rješenje za mobilne uređaje, što znači da procesor u sebi ima i akceleraciju za grafičke funkcije. S obzirom na reputaciju poznatog proizvođača grafičkih čipova s tom akceleracijom valja računati, a proizvođači uređaja koji koriste Windows Mobile očigledno i računaju.

Za sada nema službenih komentara iz Nvidije, a Microsoft niječe da priprema svoj mobilni telefon i izjavljuje da je njihov cilj izrada softverskih rješenja za tu industriju.

www.microsoft.com