I TO KAKVE...

Microsoft potvrdio - rade visokobudžetne igre za HoloLens

08.03.2015 u 10:00

Bionic
Reading

Microsoft je danas službeno potvrdio da njihova izjava kako 'hololens nije prvenstveno osmišljen za igranje' ipak možda nije bila u skladu s njihovim originalnim planovima

U prijevodu, očigledno je da i Microsoft vidi masivni gejming potencijal nedavno objavljenih naočala za augumented reality. To nije nimalo čudno, budući da samo koncept pretvaranja radne sobe u veliku igraonu vrišti potencijalom za niz žanrova, pogotovo horora i strategija.

Šef Microsoftovih Xbox studija Phil Spencer službeno je potvrdio da developeri mogu slobodno razvijati igre za HololLens. Spencer kaže da će igre na Xboxu jednostavno zablistati zahvaljujući čudesnoj tehnologiji spomenute kacige, stvarajući kompletno nova gejmerska iskustva.

Također, potvrdio je da Microsoftovi najjači studiji poput 343 Industries i Turn 10 rade na svojim AAA naslovima. To je, napominjemo, velik pomak od inicijalno najavljenih indie projekata koji su svjetlo ugledali tijekom MS-ove ID@Xbox kampanje koja je od nedavno proširena kako bi pokrivala i Windows 10, Hololens i Windows Phone.

Microsoft HoloLens

Bilo kako bilo, sama ideja AAA naslova koji se 'vrte' na HoloLensu dovoljna je da izmami osmijehe na lica mnogih ljubitelja digitalne zabave.