NOVI REZOVI

Microsoft otpušta gotovo osam tisuća zaposlenika!

08.07.2015 u 19:32

Bionic
Reading

Nadella je nedavno najavio da će div iz Redmonda morati donijeti neke teške odluke, a čini se kako je jedna od njih novo rezanje zaposlenika. U pitanj je čak 7.800 zaposlenih uglavnom iz mobilnog sektora, uz otpisivanje 7,6 milijardi dolara vezanih uz kupovinu Nokije

Rezove Microsoft planira izvesti u većem obimu do kraja kalendarske 2015., a kompletirati do kraja poslovne 2016. (30. lipnja 2016.). Usprkos tome, u Redmondu ne planiraju otkazati razvoj pametnih telefona i Windows (Mobile) platforme.

Ono što će učiniti jest restrukturirati odjel tako da fokus bude na manje različitih modela (Lumia) uređaja. Do kraja godine, paralelno s otkrivanjem dovršenog izdanja sljedeće verzije mobilnog izdanja Windowsa, početi prodavati i nove perjanice na toj platformi.


Nadella je u novoj poruci zaposlenicima otkrio kako će se u kratkom roku 'ponuda pametnih telefona učiniti fokusiranom i učinkovitijom'. Mary Jo Foley sa ZDNeta saznaje kako će Microsoft mobitele usmjeriti u tri segmenta - poslovni, srednji i najviši.

U ovom trenutku nije jasno hoće li Microsoft sam raditi hardver ili će proizvodnja biti potpuno outsourced