PUCAJU OD ISKRENOSTI

Microsoft: 'Ne želimo pobijediti PlayStation 4!'

12.10.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Tjedan dana nakon što je Microsoft održao promociju na kojoj je predstavio nove proizvode i opet postao kul kompanija, iz te tvrtke dolaze neočekivani tonovi

Možda se sjećate, a možda i ne, no – Microsoft je jako, baš jako zaribao plasiranje Xboxa One na tržište. Bila je to ogromna PR katastrofa zbog koje je Microsoft u next-gen utrku ušao s velikim zaostatkom.

Microsoft je nakon toga prošao kroz veliku rekonstrukciju i to se zaista vidi. Naime, iako se Xbox One danas prodaje dobro, činjenica je da protiv PlayStationa 4 nemaju previše šanse. I toga su svjesni, na zdrav način.



Phil Spencer
, šef odjela Xboxa, izjavio je kako pobjeda nad Sonyjem jednostavno nije važna. Microsoft se, kaže, sada usredotočio na povratak izgubljenog povjerenja. Upravo zbog toga, Microsoft se odlučio na integraciju backwards kompatibilnosti i slične mjere koje su iznenadile i Sony.

'Sony uživa u velikom uspjehu PlayStationa 4 i to je zaslužio. U 18 mjeseci otkako sam na ovoj poziciji, shvatio sam da smo u poziciji u kojoj nema smisla forsirati kompetitivnost, bitno je da se fokusiramo na sve one koji su nam dali povjerenje i kupili Xbox One', izjavio je Spencer.

'Kada se konzola pojavila na tržištu, nismo imati backwards kompatibilnost u planu. No nekoliko je inženjera dokučilo kako bi to moglo funkcionirati – i funkcioniralo je. Nikada u pitanje ne bih stavio mogućnosti naše organizacije, no definitivno nismo motivirani time da moramo pobijediti Sony. Motivira nas to da pridobijemo što više igrača', zaključio je Spencer.

Phil Spencerov govor na 2015 GeekWire Summitu