WINDOWS DEFENDER SECURITY

Microsoft mijenja način zaštite vaših Windowsa 10, evo što je novo

30.01.2017 u 12:18

Bionic
Reading

U nadogradnji Creators Update za Windows 10, Microsoft bi trebao otkriti i Windows Defender Security Center - jedinstveno mjesto za kontrolu sigurnosti računala. Korisnici će tu na pregledan i jednostavan način moći kontrolirati sve parametre sigurnosti te se lakše obraniti od virusa i ostalih digitalnih malicioznih napasti

Windows Defender Security Center će na jednom upravljačkom mjestu prikazati 'pet stupova zaštite' - antivirus, kontrole za preglednik, postavke za aplikacije, obiteljsku sigurnost i općenito zdravlje računala. Druga zadaća ovako integriranog centra za sigurnost je 'osigurati da su korisnici uvijek zaštićeni', navodi Microsoft.

Zanimljivo je da će stup 'Virus & threat protection' zadano upravljati Windows Defenderom, no ako imaju instaliran neki drugi oblik antivirusne zaštite, on će se također naći na istom mjestu.

Windows Defender Security Center Izvor: Društvene mreže / Autor: Microsoft

U slučaju da antivirusni program kojeg je korisnik odabrao prestane raditi (bilo radi isteka licence ili nečeg drugog), Windows Defender će se automatski aktivirati i opet štititi računalo od digitalnih napasti.

Nove mogućnosti trebale bi se pojaviti u besplatnoj Windows 10 Creators Update nadogradnji, koja se očekuje u travnju ove godine. Ovdje je pak moguće saznati sve vezano uz nju.

Via Engadget