ZAMRZNULI DIONICE

Microsoft kupuje LinkedIn za 26,2 milijarde dolara!

13.06.2016 u 14:42

Bionic
Reading

Microsoft i LinkedIn upravo su objavili kako će div iz Redmonda kupiti ovu mrežu za ukupno 26,2 milijarde dolara. LinkedIn bi trebao zadržati brend, kulturu i neovisnost u radu, a CEO Jeff Weiner ostat će na istoj poziciji - iako će odgovarati izravno čelniku Microsofta

Nakon što su se pojavile novosti kako je Microsoft zatražio zamrzavanje trgovine dionicama, mnogi su pomislili da je posrijedi velika novost vezana za današnje E3 događanje i Xbox. Ipak, dogodilo se kudikamo veće iznenađenje - LinkedIn bi do konca godine trebao biti potpuno u rukama Microsofta.

LinkedIn se već duže vrijeme nalazi na glavnoj poziciji mreže koja služi za izradu poslovnih profila i profesionalno umrežavanje. Servis je, ne tako davno, kupio i online-platformu za učenje Lynda.com, čime je ušao na potpuno novo tržište i izazvao veliko zanimanje u IT-svijetu. Pored toga, zabilježili su godišnji rast od 19 posto, uz ukupno 433 milijuna korisnika diljem svijeta.


'LinkedIn tim izgradio je fenomenalno poslovno okružje orijentirano na profesionalce i njihovo spajanje. Zajedno možemo dodatno ubrzati rast LinkedIna, baš kao i Microsoftovih servisa Office 365 te Dynamics', izjavio je čelnik Microsofta Satya Nadella.

'Baš kako smo izmijenili način na koji svijet gleda na spajanje i umrežavanje profesionalaca, ova veza s Microsoftom i kombinacija njihovih cloud-usluga s LinkedIn-mrežom omogućit će nam i promjene načina na koji svijet funkcionira', rekao je čelnik LinkedIna Jeff Weiner.

Više detalja moguće je pročitati u službenoj objavi

Novosti - 15.00

Dionice Microsofta su, po otvaranju, pale za više od 5,2 posto. Iako će se konačna slika o transakciji stabilizirati tek u danima koji slijede, jasno je da niz godina LinkedIn nije bio profitabilan te je skeptičnost dioničara sasvim jasna.