12 TJEDANA MISTERIJA

Microsoft je pripremio impresivnu kampanju za peti Halo

24.03.2015 u 07:12

Bionic
Reading

Halo 5: Guardians imati će jedinstvenu i dugotrajnu reklamnu kampanju u kojoj će zamišljeni novinar Benjamin Giraud javnosti razotkriti detalje o protagonisti - Master Chiefu

Nadolazeći Halo 5, najnoviji nastavak čuvene pucačke franšize, dobio je jedinstvenu promotivnu kampanju. Microsoft je, naime, stvorio fiktivnog novinara i fotografa pod imenom Benjamin Giraud koji nastoji pronaći što više skrivenih informacija o čuvenom Spartancu - Master Chiefu

U sklopu višedjelnog ekspozea, Giraud polako otkriva povijest glavnog lika Halo serijala te fanovima donosi komadiće velike priče putem Microsoftovog 'Hunt The Truth' tumblra. Prema službenoj objavi iz Microsofta, ova kampanja trajat će 12 tjedana te će kulminirati na ovogodišnjem E3-u, za koji tvorci igre, 343 Industries, imaju velike planove.

Sljedeći veliki ekspoze trebao bi se prikazati u vidu foršpana tijekom reklamne pauze unutar konačne epizode najnovije sezone TV serije The Walking Dead. Ove informacije bit će od velike važnosti fanovima franšize, uzmemo li u obzir koliko je Microsoft zapravo tajnovit oko sadržaja petog Haloa.

Halo 5 Official Trailer E3 2014

Sve što je poznato jest da će igrači preuzeti ulogu novog Spartanca koji nastoji pronaći odbjeglog Master Chiefa i tajnu koja prijeti čitavoj galaksiji.