ČESTITAMO!

Mia Biberović najutjecajnija je žena domaće startup scene

22.09.2015 u 20:23

Bionic
Reading

U srednjeeuropskom natjecanju najboljih startupova Central European Startup Awards Hrvatska će imati sedam predstavnika, a odabrana je i najutjecajnija žena domaće startup scene - Mia Biberović, izvršna urednica Netokracije

Kao što smo već pisali, u konkurenciji za najbolje u Hrvatskoj natjecalo se 35 startup tvrtki i istaknutih osoba. Međunarodni žiri odabrao je ove osobe i projekte:

1) Best Cloud/Data App: E-glas, osnivač Miroslav Vrankić

2) Best Social Impact Startup: E-glas , osnivač Miroslav Vrankić

3) Best User Experience: Vitastiq, osnivač Dean Vranić

4) Best FinTech Startup: Oradian, osnivači Antonio Šeparović, Andrew Mainhart, Julien Orehlein 

5) Best Coworking Space: Step Ri, osnivač Sveučilište u Rijeci, direktor Boris Golob 

6) Most Influential Woman: Mia Biberović, izvršna urednica Netokracije

7) Croatian Startup of the Year 2015.: Trillenium, osnivač Hrvoje Prpić 


Odabrani izravno ulaze u nominacije za najbolje srednje europske startupove i istaknute osobe ekosustava. S kime će se natjecati, možete pogledati na stranicama CESA-e (trenutno za osam zemalja u kojima su već završeni nacionalni izbori).

Od 23. rujna na istoj poveznici započet će veliko otvoreno online glasanje za najbolje u srednjoj Europi, u kojima će automatskim kvalifikacijama po prvi puta sudjelovati i naših sedam nacionalnih pobjednika.

U Beču će 8. i 9. listopada biti održano finalno natjecanje na kojem će biti proglašeni pobjednici prema online glasovima publike i pobjednici prema odlukama posebnog međunarodnog žirija u kojem su John Biggs iz TechCruncha, Sean Percival iz 500 startupsa, Johann Brennen iz Creanduma, Sridhar Solur, Hewlett-Packardov direktor za internet stvari i nosivo računalstvo, Shira Abel, direktor Hunter and Bard iz Izraela, Gunnar Froh, osnivač Wundera, Joerg Rheinboldt, direktor inkubatora Axel Springer Plug and Play i drugi. Popis članova žirija možete naći ovdje.

U natjecanju 'Central European Startup Awards' (CESA) Hrvatska sudjeluje po prvi put. Projekt je iniciran po uzoru na 'Nordic Startup Awards', pokrenut 2012. godine. Tijekom ove godine projekt će biti proširen i na Aziju pod nazivom 'ASEAN Startup Awards', dok bi iduće godine trebao zahvatiti i južnu Europu pod nazivom 'South Europe Startup Awards'. Dio je gobalnog projekta naziva 'Global Startup Awards'.