JESTE LI ZA MALO UREDSKE ZABAVE?

Magic Leap će vam ured pretvoriti u (virtualno) igralište

21.03.2015 u 21:29

Bionic
Reading

Bacite pogled na Magic Leapovu viziju uredske zabave uz malu pomoć njihove kacige za uvećanu realnost (augumented reality)

Ako kojim slučajem, kao i većina ljudi ne znate što je Magic Leap, recimo samo da se radi o relativno nepoznatoj firmi koju financira Google. Od danas, recimo to tako, imamo okvirnu ideju čime se bave. Naime, objavili su video u kojem demonstriraju moći nadolazeće kacige za AR. Moći videoigara, ako moramo biti specifični.

Ovaj je video, nažalost, više simulacija nego konkretan gameplay, no to ga ne čini manje spektakularnim. Na njemu je radio Weta workshop, više poznat po radu na serijalu Lord of The Rings). Ono što ćete u isječku vidjeti je na koje maštovite načine korisnik može vršiti interakciju s virtualnom odnosno izmijenjenom stvarnošću.

Magic Leap AR demo



Kratka verzija? Pucat će po robotima koji ispadaju iz rupa na stropu te koristiti totalno kul retro laserski pištoljčić. Makar ovo nipošto ne demonstrira konkretnu tehnologiju kojom Magic Leap raspolaže, i dalje je sjajna demonstracija onoga što nas, ako se odlučimo igrati AR-om, očekuje.

Iskreno, ovo stvarno nije loše.