ERSTE FINNOVATION HACKATON

MadLabz do 1337 eura po glavi s aplikacijom za male tvrtke

07.04.2014 u 17:13

Bionic
Reading

Punih 24 sata 12 timova se borilo i pokazalo znanje, snagu i snalažljivost u programiranju. Mogli su birati između jedne od tri ponuđene teme, a glavna nagrada bila je 1337 eura po članu tima

Ponuđene su tri teme: platforma za trgovce i prodavače kako bi se stvorila bolja interakcija s klijentima, aplikacija koja dopušta plaćanje različitih oblika prijevoza te bolja metoda mobilnog ispisa (kupnja i upravljanje ispisima).


Za vrijedne nagrade borilo se 12 timova: Momci, Wizards, Super Code Bros, Blue Pill Team, Hyperactive, Mad Labz, Esi mi dobar?, Pomični zarez, Loremica, Karaka, Night Hawks i Šah MAT.

Svaki je tim dobio pet minuta za predstavljanje projekta. Bitna razlika u odnosu na prošlogodišnje natjecanje bilo je to što su tijekom predstavljanja morali imati spreman funkcionalan demo.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je tim Mad Labz, koji je razvio Brand Tree, aplikaciju koja pomaže malim tvrtkama pri plasmanu ponude izravno kupcima.

'U 24 sata smo složili landing page na brand-tree.com, login i registraciju za brandove koji su live. API putem kojeg mobilne aplikacije komuniciraju sa backendom. te potpuno funkcionalne mobilne aplikacije za tri glavne platforme - iOS, Android i Windows Phone. Cilj nam je bio olakšati način na koji brandovi komuniciraju s kupcima', rekao je Nikola Mratinić, jedan od četiri člana tima MadLabz.

Osvojili su nagradu vrijednu 1337 eura (oko deset tisuća kuna) po članu tima,

Drugo mjesto pripalo je timu Esi mi dobar? sa projektom Go Micro koji je osvojio iPad Air za svakog člana, a treće timu Hyperactive i rješenjem Touch & Go, koji su dobili Fit Bits po članu tima.

'Ukoliko u banci Erste ili BeeOneu primijetimo potencijal u nekom od timova, bez obzira na to što nisu osvojili nagrade, mogu doći u obzir kao potencijalni poslovni suradnici', rekao je Ben Ferrari, član BeeOnea.

24-satno programiranje održano je u glavnim prostorijama ZIP-a, gdje je timovima omogućeno korištenje opreme potrebne za razvijanje ideja, kao i hrana i piće, a organizatori su se pobrinuli i za zabavu, uz pomoć udruge Igranje za društvene igre.

Ivo Špigel je najavio novi projekt ZIP-a - crowdfunding kampanju - te novu generaciju startupova u ZIP-u.