ZERO PIXEL

LG predstavio jamstvo za monitore s mrtvim pikselima

31.03.2010 u 15:19

Bionic
Reading

LG Electronics najavio je primjenu svog jamstva Zero Pixel i na domaćem tržištu. Riječ je o besplatnoj usluzi, dostupnoj od 1. travnja, koja korisnicima omogućuje da u slučaju pojavljivanja mrtvih piksela kupljeni monitor zamijene na prodajnom mjestu unutar 72 sata od trenutka kupnje

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i novi LG-jevi monitori, među kojima i serija E50 s LED pozadinskim osvjetljenjem te serija mrežnih monitora N42.

Svaki piksel je kombinacija po jednog crvenog, zelenog i plavog podpiksela, a LCD panel sadrži milijune podpiksela pomoću kojih se prikazuju boje. Prilikom proizvodnje LCD panela, ukoliko premaz ili sloj tekućih kristala ne radi kako bi trebao, svijetli ili tamni pikseli mogu se greškom pojaviti na zaslonu gdje ne bi trebali. Iako su tad vidljivi kao male točke na monitoru, to ne utječe na njegovu funkcionalnost. Tako se nekoliko takvih tamnih ili svijetlih piksela ne smatra kvarom, ali se LCD monitor može zamijeniti ukoliko je njihov broj unutar jamstvenog roka veći od pravilnikom dopuštenog (npr. za monitor rezolucije 1360x768 koji ima 1,04 milijuna piksela toleriraju se dva svijetla ili tamna piksela, odnosno pet uključenih ili isključenih podpiksela).

LG-jevo jamstvo Zero Pixel primjenjuje se na sve monitore, uključujući nove modele za 2010. godinu.

E50 je nova serija LG-jevih LED LCD monitora koji koriste LED pozadinsko osvjetljenje umjesto katodnih fluorescentnih lampi (CCFL). U usporedbi s uobičajenim LCD monitorima, uporaba LED osvjetljenja omogućuje živopisniji i kvalitetniji prikaz slike te velik kontrast, a sam uređaj je tanji i lakši. LED tehnologija je i ekološki prihvatljivija zbog smanjene potrošnje energije i zagrijavanja.

LG-jevi mrežni monitori serije N42 direktno priključuju do 11 korisnika na jedno računalo, a imaju i priključke za tipkovnicu, miš i zvučnike. Ovo revolucionarno rješenje tako omogućuje virtualizaciju jednog PC računala, pri čemu više korisnika može iskoristiti njegov puni kapacitet.

Oni ga koriste kao da svatko od njih ima vlastito računalo, a sve to bez utjecaja na performanse, stabilnost ili brzinu. Mrežni monitori se priključuju na PCI karticu host računala koje kreira višestruke virtualne radne površine pomoću NComputing vSpace, softvera za virtualizaciju desktopa. Ovo je idealno rješenje za manje tvrtke, škole, knjižnice ili pozivne centre koji pri izgradnji računalnih sustava moraju voditi računa o troškovima, održavanju, ali i utjecaju na okoliš.

Uz spomenute serije E50 i N42, predstavljene su i druge serije monitora, oznaka M80, W20, T10 te W63, koje bi se na tržištu trebale naći od ljeta.