ZA IGRU I POSAO

LG najavio nove 4K HDR monitore, vidjet ćemo ih na CES-u

14.12.2016 u 13:13

Bionic
Reading

LG Electronics će na sajmu Consumer Electronics Show u Las Vegasu u siječnju predstaviti novu liniju monitora koja uključuje 32-inčni UHD 4K monitor s podrškom za HDR, 34-inčni 21:9 UltraWide Mobile+ monitor s Chromecastom te 34-inčni 21:9 UltraWide gaming monitor s tehnologijom AMD FreeSync

Kako bi bio korak ispred ovog brzog prodora HDR sadržaja, LG-jev 32-inčni UHD 4K monitor (model LG 32UD99) razlučivosti 3840 x 2160 piksela ima podršku za standard HDR10 koji donosi poboljšane razine svjetline i širok raspon boja. LG 32UD99 tako omogućava učinkovitije uređivanje filmova i fotografija, a kako dolazi s IPS panelom, prikazuje preko 95 posto DCI-P3 prostora boja.

Uravnotežen dizajn uz nevidljiv okvir, postolje ArcLine i odsutnost kabela zahvaljujući utoru USB-C zaslužni su za elegantan izgled ovog monitora. Za streaming slike na 4K zaslon, punjenje povezanog prijenosnog računala i simultani prijenos podataka dovoljan je samo jedan kabel, što doprinosi sofisticiranom dojmu. Tu su i ugrađeni zvučnici koji koriste LG-jevu tehnologiju Rich Bass.

Na CES-u 2017 LG će predstaviti i 34-inčni 21:9 UltraWide Mobile+ monitor (model 34UM79M), prvi multimedijski monitor s Chromecastom, napravljen za streaming glazbe, filmova i igara s mobilnih uređaja izravno na monitor. Na ovom UltraWide monitoru jednostavno je upravljati mobilnim uređajem i računalom na jednom zaslonu, dok značajka Dual Controller Plus omogućava upravljanje računalom i mobilnim uređajem preko jedne tipkovnice ili miša.

Aplikacija LG Mobile+ Monitor nudi kontrolu nad brojnim postavkama monitora kao što su ulaz, glasnoća, omjer prikaza, PBP/PIP itd.

Uz LG-jeve UltraFine 5K and 4K monitore, na CES-u će biti predstavljen LG-jev 34-inčni 21:9 UltraWide gaming monitor (model 34UC99), opremljen tehnologijom AMD FreeSync te značajkama kao što su 1ms Motion Blur Reduction, Dynamic Action Sync, Black Stabilizer i drugima za još bolje i intuitivnije iskustvo igranja videoigara.