STARE VEZE

Lenovo i LG ulijeću u vlak Windows Phone

24.02.2014 u 14:35

Bionic
Reading

Microsoft želi pridobiti proizvođače Androida za svoju platformu. Po svemu sudeći, to je i uspio, jer su u vlak uskočili Foxconn, Gionee, JSR, Karbonn, Xolo, Lenovo, LG, Longcheer i ZTE

LG i ZTE 'stariji' su proizvođači, a Microsoft ih je svejedno uključio u listu novih, što posebno ima smisla za LG koji je u jednom trenutku odustao od platforme Windows Phone 'do boljih vremena'. Ti će se hardverski partneri priključiti Samsungu, HTC-u, Huaweiju te (Microsoftovoj) Nokiji.


Microsoft nije dao za naslutiti kada se mogu očekivati prvi uređaji - niti je rečeno nešto posebno o nadogradnji WP Blue (8.1) koja bi se uskoro trebala i službeno otkriti. Da privuku nove proizvođače, u kompaniji su mobilnu platformu učinili još prilagodljivijom za različit hardver.

Stiže podrška za Qualcommove čipove Snapdragon 200 i 400, podrška za varijante dual-SIM, gumbi za navigaciju neće biti potrebni, baš kao ni za kamericu (ili kamerica uopće). Ovim potezima pridobili su nove proizvođače koji profit stvaraju jeftinim Androidima, za koje će sada doslovce moći izmijeniti tek korišteni OS. Kompanija po svoj prilici cilja na što niži segment tržišta kako bi se nastavio rast platforme.