ZLO IZ KALENDARA

Korisnici iUređaja, ovako ćete se riješiti novog napornog spama

29.11.2016 u 13:25

Bionic
Reading

Unazad nekoliko tjedana, naročito tijekom potrošačke groznice zvane Black Friday, brojni vlasnici Appleovih uređaja iskusili su novi oblik neželjenih poruka: roj alarma putem kalendara za online 'pogodnosti' koji su stizali od spamera

Spameri su otkrili i počeli zlorabiti značajku u početnim postavkama u Appleovom kalendaru za iCloud koja omogućava pošiljateljima automatsko izravno slanje obavijesti za kalendar korisnicima iOS-a i macOS-a, zaobilazeći e-poštu u potpunosti.

Pokazalo se kako nije lako riješiti ih se. Ukoliko bi ih odbili, time bi spamerima potvrdili kako su vaša adresa i iCloud aktivni te ih potakli na slanje još više poruka.

Postupak koji ih eliminira traži primjenu rješenja u više koraka. No, blokiranje je znatno jednostavnije: dovoljno je promijeniti jednu stvar u postavkama za iCloud.

Evo što vam je činiti. Napravite novi kalendar za iCloud. Otvorite aplikaciju Calendar, kucnite na Calendars, pa Edit i potom Add Calendar u vašem popisu kalendara. Pozivi će nestati bez slanja odgovora spameru.

Kako bi blokirali buduće slanje spama putem kalendara trebate otvoriti svoj korisnički račun za iCloud putem web preglednika.


Zatim otvorite aplikaciju Calendar Web, kliknite na sličicu zupčanika u donjem lijevom kutu pregleda kalendara kako bi otvorili postavke i potom kliknite na Preferences. U skonom prozoru kliknite na dugme Advanced. Pri dnu prozora promijenite postavke za Invitations za Receive event invitations as: iz In-app notifications u Email to [vaša adresa za iCloud]

Tako ćete isključiti automatsku integraciju iCloud Calendara s vašom aplikacijom za kalendar te omogućiti vašim spam filterima blokadu neželjenih poziva.

Više:Ars Technica