ZNATE LI?

Koji su hrvatski slobodni strijelci?

15.05.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Online servis Freelance.hr za zapošljavanje nezavisnih profesionalaca u prvih 50 dana postojanja okupio je više od 700 korisnika. Ima i prigodnu infografiku

Tijekom istog razdoblja poslodavci su, prema podacima koje je objavio Freelance.hr, u prvih 50 dana objavili preko 50 oglasa za projektno zapošljavanje.

Temeljem podataka prikupljenih tijekom prvih 50 dana napravljena je infografika koja donosi podatke o tome čime se slobodnjaci bave, u kojim su županijama i na kojim područjima trenutačno najaktivniji.

Prema tim podacima, omjer muškaraca i žena među freelancerima je 75 naspram 25 posto Najviše ih (70 posto) ima u Zagrebu i okolici, najmanje u Istarskoj, Osječko-baranjskoj i Varaždinskoj županiji (tri posto).

Otprilike podjednako je onih koji se bave dizajnom i multimedijom (26 posto) i online &IT djelatnostima (25 posto). Slijede pisanje i prijevodi (20 posto), marketing i prodaja (deset posto), administrativna podrška (devet posto)...

Za 50 objavljenih poslova stiglo je u prosjeku 15 prijava. Online & IT je daleko najpopularnija kategorija (53 posto).

'Zadovoljni smo početnim radom i velikim interesom te povratnim informacijama koje neprestano pristižu od lansiranja servisa, ističe Andrey Shtylenko, voditelj projekta Studija Antar: 'Upravo smo izbacili novu verziju s poboljšanjima vezanim uz sustav notifikacija te komunikaciju freelancera i poslodavaca.

Sada fokus stavljamo na ocjenjivanje, koje će motivirati obje uključene strane da izgrade međusobno povjerenje.'

Pogledajte infografiku:

Freelanceri u Hrvatskoj