CORE I ZIP BIRAJU

Koji će startupovi predstavljati Hrvatsku u Varšavi?

14.10.2016 u 13:18

Bionic
Reading

Core inkubator i Zagrebački inkubator poduzetništva odabrat će dva projekta koja će predstavljati Hrvatsku na konferenciji Woves Summit u glavnom gradu Poljske

Kao što smo već pisali, Predstavi svoj startup i osvoji Wolves Summit! je natječaj namijenjen hrvatskim startup timovima koji su razvili prototip ili imaju već neke rezultate rada s korisnicima. Pokrenuli su ga Core inkubator i Zagrebački inkubator poduzetništva. Dva pobjednička tima putuju na Wolves Summit.

Wolves Summit, međunarodna konferencija usmjerena na inovacije i nove tehnologije, bit će održana od 24. do 26. listopada u Varšavi, u Poljskoj.

Summit je prilika za upoznavanje nekih od 250 investitora tijekom unaprijed dogovorenih sastanka jedan-na-jedan. U prošlom izdanju Wolves Summita održano je blizu 4.000 sastanaka startup timova i investitora. Najboljem projektu dodjeljuju nagradu u vrijednosti od 100 tisuća eura.

Stručni žiri odabrat će dva najbolja projekta 14. listopada u coworking prostoru Core inkubatora - CoreHUB Zagreb, Hondlova 2/9. Uvodni dio događanja bit će panel s predstavnicima na temu Spremnost hrvatskih startupova na globalni iskorak.


Cilj panela je objediniti mišljenja investicijskih fondova, poslovnih anđela, inkubatora i uspješnih startupa, s većom ili manjom dozom upliva u hrvatsko startup okruženje. Na temelju njihova interdisciplinarnog iskustva, panel će pokušati dati odgovore na problematiku izlaska domaćih startupova na strana tržišta te detektirati prepreke koje ih u najvećoj mjeri sprečavaju u tim pokušajima.

Dodatno, regionalno iskustvo sudionika će omogućiti povlačenje paralele između problema s kojima se susreću regionalni startupovi i oni iz Hrvatske. Osvrnut će se pozitivne primjere iz susjedstva te ukazati na konkretne mjere koje bi podigle konkurentnost domaćih startupova pri izlasku na globalno tržište.

Panelisti su Mihovil Barančić (ZIP), Goran Dautović (Core inkubator), Domagoj Oreb (SC Ventures), Davor Tremac (Uber), a događanje moderira Jadrana Ćurković, startup mentorica iz Core inkubatora.