Koja je najpopularnija aplikacija za Android

Koja je najpopularnija aplikacija za Android

14.12.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Facebook i Google pri vrhu su popisa najpopularnijih aplikacija na Androidu. Ali, nisu prvi

To je mjesto, prema istraživanju koje je provela tvrtka Nielsen, zauzela aplikacija Android Market. Očekivano, s obzirom na to da većina korisnika tog operativnog sustava prvo tamo traži aplikacije.

Facebook je, piše CNet, na drugom mjestu - popularan je među 80 posto korisnika starih između 18 i 24 godine, 81 posto među onima starosti između 25 i 34 godine i 77 posto u kategoriji između 35 i 44 godine.

Plasmani ostalih aplikacija variraju ovisno o dobnoj kategoriji. Google je na popisu najpopularnijih višestruko zastupljen, s aplikacijama za tražilicu, Gmail, Google Maps i YouTube.

Osim divova društvenih mreža i pretraživanja, na popisu su se našle i druge vrste aplikacija, uključujući one namijenjene zabavi, igranju i povećanju produktivnosti.

Primjerice, online radio postaja Pandora popularna je među 30 posto starih između 18 i 25 godina. a Angry Birds među 29 posto korisnika starih između 25 i 34 godine te 35 posto među onima starim od 35 do 44 godine. Aplikacija Quickoffice bila je negdje na pola ljestvice u različitim dobnim skupinama.

Među favoritima su Adobe Reader, Yahoo Mail, Weather Channel i Advanced Task Killer Free. Mjesto pod suncem našao je i Amazonov AppStore.

Nielsen je do ovih rezultata došao analizirajući podatke o korištenju aplikacija tijekom zadnjih 30 dana. Podaci su prikupljeni putem aplikacije na pametnim telefonima tisuća dobrovoljaca koji sudjeluju u kontinuiranom istraživanju Smartphone Analytics.

Pogledajte rezultate istraživanja: