ŠUŠKA SE

Kamera u novom iPhoneu će biti još bolja, zahvaljujući Sonyju

12.02.2014 u 18:45

Bionic
Reading

Iako su već ranije bili partneri, Sony i Apple se trenutno nalaze u pregovorima vezanima za nastavak suradnje na polju razvoja novih senzora za iPhone. Sony bi mogao udvostručiti količinu senzora koje prodaju ako se kompanije usuglase oko detalja, saznaje CNET

Sony je veliki proizvođač CMOS senzora za pametne telefone, a Apple je na listi kupaca već niz godina. Ipak, za Apple se rade posebni senzori 'po narudžbi', a ne standardne komponente. S obzirom na količinu prodanih Appleovih uređaja, Sonyju je svakako dobro osigurati novi ugovor i komponente na vrijeme.

Izvješće japanskog Nikkeia navodi kako će se i prednje kamerice za video pozive vrlo vjerojatno osigurati za nove modele iPhonea, što dosad nije bio slučaj. 'Sony vjerojatno proizvodi više od 100 milijuna senzora za Apple na godišnjoj razini, od čega velika većina završava u iPhone uređajima', prenosi CNET.

Glasine već neko vrijeme navode kako će novi iPhone donijeti još bolji senzor za okidanje fotografija i snimanje videa, a Sony bi od prodaje senzora za kamerice na ovogodišnjoj razini  mogao uprihoditi gotovo tri i pol milijarde američkih dolara.