U SVEGA PAR KLIKOVA

Kako se riješiti svog računa Google+

10.10.2013 u 10:23

Bionic
Reading

Previše društvenih mreža može postati naporno. No za razliku od nekih drugih mreža, Google+ nudi relativno jednostavan i brz način za brisanje profila, a istovremeno se ne morate odreći drugih Googleovih usluga

Facebook, Twitter, Pintrest, Instagram i sve ostale društvene mreže privukle su milijune korisnika. No nakon što početni zanos nestane, korisnici dolaze do zaključka kako je sve teže pratiti što se događa na različitim društvenim mrežama.

Facebook i Twitter i dalje su najpopularniji, a Google+ sve više zaostaje.

Google se svojom inačicom društvene mreže pokušao suprotstaviti Facebooku, ali mu je od samog početka nešto nedostajalo.

Korisnici koji su ga koristili u pravilu se nisu odrekli svojih profila na drugim društvenim mrežama.

Međutim, korisnici koji žele napustiti Google+ ne moraju se bojati da će time izgubiti mogućnost korištenja Googleovih usluga poput Gmaila.

TechHive piše kako sam postupak i nije toliko kompliciran kao što to korisnici obično misle.

Potrebno je ulogirati se u plus.google.com s korisničkim imenom i lozinkom za Google. U gornjem desnom kutu kliknite na svoju profilnu fotografiju i iz izbornika odaberite 'Account'.

Spustite se na dno stranice i pronađite opciju 'Account Management'. Ponudit će vam se dvije opcije - 'Delete profile and remove related Google+ features' i 'Close account and delete all services and information associated with it'.

Prva opcija koristi se za odlazak s mreže Google+, a drugu odabirete ako želite u potpunosti obrisati sve svoje račune na Googleu.

Odaberite 'Delete profile' i odaberite želite li obrisati sadržaj koji ste objavili na mreži Google+, ali zadržati svoj profil ili želite u potpunosti obrisati svoj profil Google+.

Imajte na umu da ćete, ako obrišete profil u potpunosti, možda biti zakinuti za neke usluge koje koriste Google+.

Ako je to ono što želite napraviti, odaberite 'Delete your entire Google profile', kvačicom označite da svjesno brišete svoj profil i da shvaćate kako ga više nećete moći povratiti te na kraju kliknite na 'Remove selected services'.

Cijeli proces može potrajati i nekoliko dana ako ste bili veoma aktivni na mreži Google+, odnosno nekoliko sekundi ako ga niste koristili.