OTKRIVEN MISTERIJ

Kako će Far Cry 4 igrati oni koji - ga nemaju?

16.06.2014 u 12:38

Bionic
Reading

Saznajte kako Ubisoft planira provesti čuveno obećanje vezano uz mogućnost igranja Far Crya 4 bez posjedovanja kopije igre

Jedna od najspektakularnijih prezentacija na nedavno održanom E3 eventu u Los Angelesu bila je i ona na kojoj je Ubisoft predstavio Far Cry 4 i objavio da će igru moći zaigrati čak i oni koji je ne posjeduju. Far Cry 3 i njegov spin-off DLC 'Blood Dragon' digli su ljestvicu franšize jako, jako visoko. Ne iznenađuje stoga što je Ubisoft ozbiljno zasukao rukave i 'četvorku' odlučio učiniti još spektakularnijom. Na razvoju igre radi Ubisoftov studio smješten u Montrealu uz pomoć još pet manjih studija. U produkciji su verzije za PC, PS3, PS4, Xbox 360 i Xbox One, a Far Cry 4 bi se, ako ne dođe do odgode, na tržištu trebao pojaviti u studenom ove godine.

Far Cry 4 gameplay E3


Igrač će u igri preuzeti ulogu protagonista Ajayja Ghalea koji se vreća u svoju domovinu – državu Kyrat. Radi se o državici smještenoj u divljoj regiji Himalaja na čijoj je vlasti despot i samoprozvani kralj Pagan Min. Tu nailazi na građanski rat, a prvo iznenađenje Ubisoft nam priređuje već na početku igre – naime, zli vladar Pagan Min odmah na početku priče sprečava ubojstvo našeg protagonista i sasvim očito ga prepoznaje. Više od toga nije poznato i vjerojatno neće biti sve do izlaska, igre, no i bolje – ne trebaju nam spoileri. No najava na E3 daje nam velike razloge za optimizam. Jedno je sasvim sigurno – očekuju nas prekrasni krajolici i brutalno ekscentrični zlikovci – baš ono što i očekujemo od Far Cryja.


Nego – jedna od stvari kojima se Ubisoft posebno ponosi kada je u pitanju Far Cry 4 je i činjenica da će ga u co-op modu moći igrati i ekipa koja uopće neće kupiti/imati igru. Naime, svi koji će s frendovima zaželjeli igrati igru jednostavno će downloadati poveću aplikaciju koja će sadržavati većinski dio igre (gotovo sve osim singleplayer misija) i bez uloženog dolara uživati u blagodatima co-op moda. Ubisoft također najavljuje da će co-op sada biti još zahtjevniji, a uz protagonista Ghalea, tu će biti i Hurk, jedan od likova iz 'trojke'. Najavljuje li to Ubisoft nekakvo spajanje scenarije iz 'trojke' i 'četvorke' u Far Cryju 5?