KONCEPTNI URADAK

Kako bismo samo željeli da iOS 11 izgleda ovako!

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 26.05.2017 12:44
  • Objavljeno 26.05.2017 u 12:44
Federico Viticci i Sam Beckett: iOS 11 Concept

Federico Viticci i Sam Beckett: iOS 11 Concept

Izvor: YouTube / Autor: MacStories

Kreirati konceptne uređaje i softver nije toliki problem, koliko je problem izvesti da cijela stvar zapravo ima nekog smisla. Rezultat rada osnivača stranice MacStories, Federica Viticcija i proizvodnog dizajnera Sama Becketta definitivno je nešto od čega bi iUređaji imali koristi, odluči li se Apple na implementiranje ideja iz koncepta, naravno...

Prije svega vrijedi upozorenje - uistinu je tek riječ o razvoju konceptnih i dizajnerskih ideja za iOS 11 na iPadima te ne treba ni sanjati (za sada) kako će Apple realizirati neke od njih. S tim rečenim, nakon pregleda koncepta na Apple možda stigne i val mržnje upravo zbog toga. 

Zbog čega ovakav uvod? Pa, recimo samo da su Viticci i Beckett napravili prokleto dobar posao. Sve što su prikazali ima toliko smisla da će mnogi možda zaboravljeni iUređaj poželjeti izvući iz ladice samo radi ovakvih ideja. 

Osnovna značajka koncepta je drag'n'drop sustav - prastara stvar reći će mnogi - no način na koji je izvedena u pogledu na konceptni iOS 11 govori dovoljno. Appelov tablet koji iz godine u godinu bilježi sve lošiju prodaju dobio bi toliko bitan dašak novog života i mogućnosti: 

iOS 11 Concept

Autor: Federico Viticci & Sam Beckett

iOS 11 Concept djeluje kao da ga je uistinu osmislio netko tko želi vidjeti novu eru za iPad računala. To ne čudi - Viticci već neko vrijeme koristi iPad kao 'glavno računalo', uz sva ograničenja kao i drugi. Možda ni ovakav iPad pokretan konceptnim iOS 11 ne bi mogao zamijeniti Mac - no došao bi dovoljno blizu da bude kudikamo ugodniji za svakodnevni rad. 

U svakom slučaju, filmić i općenito opis onoga što su Viticci i Beckett implementirali u svoju viziju definitivno će razočarati mnoge kada iOS 11 u službenom izdanju ugleda svjetlo dana. Mada, tko zna, možda netko iz Applea ipak gleda ovakve stvari?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!