DRUKČIJI OD DRUGIH

Kakav to tajni automobil Apple ima?

27.10.2017 u 11:49

Bionic
Reading

Na Twitteru se pojavio novi video s vozilom koje navodno pripada Appleovom projektu razvoja autonomnih vozila Titan, a koje je prilično drukčije od postojećih

Automobil za koji se pretpostavlja kako je dio projekta Titan opremljen je senzorima i drugim hardverom standardnim za autonomna vozila. 

Između ostalog, ima šest senzora LIDAR, nekoliko radara i više kamera, sve upakirano u bijelu plastiku koja izgleda kao da je djelo dizajnera zaposlenih u divu iz Cupertina. 

Čini se kako je računalo koje upravlja vozilom smješteno na krov, skupa sa senzorima, što je odmak od dosadašnje prakse. Većina proizvođača, naime, smješta ga u prtljažnik.

Video je snimio MacCallister Higgins, suosnivač startupa Voyage koji je vrlo dobro upoznat s autonomnim vozilima -  upravo su pokrenuli vlastiti pilot projekt te vrste u gradu San Joseu. 

Apple je ove godine zatražio i dobio dozvolu za testiranje autonomnih vozila na javnim cestama u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Navodno su odustali od izrade vlastitog potpuno novog autonomnog vozila i fokusirali se na razvoj softvera za postoječe proizvođače, piše Verge.

  • +3
Najbolje stvari koje je Apple ikad izdao Izvor: Pexels / Autor: Pexels