SUPER USB

Jumpshot - prva pomoć za popravak računala

07.08.2013 u 09:33

Bionic
Reading

Jumpshot će veoma jednostavno ukloniti svo 'smeće' koje se nakupilo na računalu, a istovremeno će upozoriti korisnika ako je neka od računalnih komponenti 'pri kraju'

Kad se računalo počne čudno ponašati i odbije poslušnost, u većini je slučajeva problem softverske naravi. Korisnik je tijekom surfanja internetom 'pokupio' nekakav virus ili drugi zloćudni program.

Neiskusni korisnici u tim trenucima traže pomoć onih iskusnijih ili se okreću serviserima, a mogli bi problem popraviti sami. I to pomoću jednog USB-a.

Jumpshot je USB 'spasitelj za računalo' koji je dovoljno uključiti u računalo, pokrenuti aplikaciju i on će obaviti sav posao. A kad vam ne treba spašavati računalo, on se ponaša kao obični USB od osam odnosno 32 GB.

Jumpshot će skenirati računalo, ukloniti viruse, malware, spyware, trojance i sve ostalo 'smeće' koje se smjestilo u računalu.

Kroz jednostavno korisničko sučelje, korisnici mogu i podesiti određene postavke kako bi poboljšali rad svog računala, ali i pregledati hardver i dobiti upozorenje ako neka od komponenti lošije radi ili je pred otkazivanjem. Također, aplikacija će provjeriti brzinu internetske veze i upozoriti korisnika ako koristi nesigurnu bežičnu mrežu.

Jumpshot neće zaštititi računalo od budućih zaraza, ali može podesiti sigurnosne postavke postojećih programa i tako otežati zarazu.

Kada je skeniranje i čišćenje gotovo, USB se jednostavno izvuče iz računala i ono je ponovno spremno za rad.

Jedina mu je mana što je prilikom kupnje USB-a u cijenu uključeno samo dva korištenja. Ako korisnik želi i dalje koristiti Jumpshot, mora odabrati jednu od pretplatničkih opcija koje se kreću od 59 dolara godišnje (333 kune) za neograničen broj korištenja na pet različitih računala pa do 269 dolara godišnje (1.500 kuna) za neograničen broj korištenja na neograničenom broju računala.

Jumpshot radi na svim verzijama Windowsa, od XP do Windows 8, a verzija za Mac nije zasad u planu.

Osim što je koristan, Jumpshot USB, inače uspješan Kickstarterov projekt, izgleda upečatljivo jer dolazi s likom nindže, policajca ili hobotnice, a može ga se nabaviti po cijeni od 30 dolara (170 kuna) za verziju od osam GB, odnosno 60 dolara (340 kuna) za verziju od 32 GB.