PRIJAVITE SE

Još samo tjedan dana za prijavu na Mini Seedcamp Zagreb

20.01.2010 u 09:51

Bionic
Reading

Na službenom blogu SeedCampa objavljen je dio liste koja se sastoji od preko 50 mentora koji su potvrdili sudjelovanje na Mini SeedCampu u Zagrebu 11. veljače. Lista se sastoji od nekoliko inozemnih i domaćih poduzetnika i stručnjaka za razna područja koji će prisustvovati prezentacijama softverskih rješenja i pomagati svojim savjetima

Domaći stručnjaci će biti zastupljeni u velikom broju, a među njima treba istaknuti Damira Sabola, osnivača Iskon Interneta, Stanislava Prusca, uspješnog poduzetnika, Gorana Radmana, dekana VERN-a, te Darka Jovišića, stručnjaka za tehnologiju u Microsoftu Hrvatska. Ostali mentori iz Hrvatske su Vedran Vukman, Mirza Muftić, Saša Cvjetojević, Silvije Cipčić Bragadin, Ivica Orlić, Sven Marušić, David Jakelić, Ivo Špigel, Hrvoje Bujas, Ivan Brezak Brkan, Ozren Crnogorac i Berislav Lopac.

Od stranih mentora, tu su Christopher A. Grew, partner u odvjetničkoj kući Orrick, James Routley, suradnik u tvrtki Eden Ventures, Jura Mikuz iz slovenskog RSG Capitala te Val Vladescu, poduzetnik iz Rumunjske.

Sva ova imena će pomagati domaćim i stranim poduzetnicima da razviju uspješan proizvod i plasiraju ga na globalno tržište. Ovo je izvrsna prilika za domaće poduzetnike da predstave svoje rješenje i dobiju savjete iskusnih osoba koji će im pomoći u daljnjem razvoju proizvoda. Najbolja rješenja će dobiti priliku sudjelovati na SeedCamp Weeku u Londonu, gdje će se boriti s timovima iz cijele Europe za 50.000 eura investicijskog kapitala.

Da se i hrvatske tvrtke mogu nositi sa zapadnoeuropskima, pokazuje primjer zagrebačke tvrtke Pet minuta koja je sa svojim servisom ShoutEm prošle godine pobijedila na Mini SeedCampu u Ljubljani te dobila priliku sudjelovati na SeedCamp Weeku u Londonu. Viktor Marohnić, njen direktor, napominje: 'Pobjeda na Mini SeedCampu u Ljubljani i odlazak na SeedCamp Week u London bilo je nevjerojatno iskustvo za nas. Predstavljanjem projekata i u razgovorima upoznali smo jako puno mladih poduzetnika i potencijalnih investitora koji će možda sudjelovati u sljedećoj rundi investiranja u ShoutEm. Lijepo je vidjeti da se informatička scena u Hrvatskoj pokreće, a Mini SeedCamp Zagreb je prilika koju nijedan mladi domaći poduzetnik ne bi trebao propustiti.'

Mini Seedcamp Zagreb podržat će RSG Capital, vodeća investicijska kuća srednje i istočne Europe, Hrvatska gospodarska komora, Microsoft Bizspark, Sun Startup Essentials, UK Trade & Investment Programme, investicijska kuća Eagle Ventures, Zemanta te ShoutEm. Kao medijski pokrovitelji nastupaju tportal.hr, Jutarnji list te Netokracija.

Za prijavu je ostalo još samo sedam dana. Poduzetnici mogu prijaviti svoje proizvode na službenoj stranici, a 20 najboljih će dobiti poziv na Mini SeedCamp u Zagrebu 11. veljače.