FLAPPY BIRD LUDILO

Je li 10.000 kuna za mobitel ipak malo previše?

15.02.2014 u 11:54

Bionic
Reading

Igra Flappy Bird tijekom ovog tjedna dizala je prašinu kako u domaćem, tako i u stranom web prostoru. Igra je nakon enormne popularnosti uklonjena iz svih dućana mobilnih aplikacija, no priča o igri Flappy Bird daleko je od završene

U samo nekoliko tjedana mobilna igra Flappy Bird postala je globalni fenomen. Bila je to jednostavna, no ujedno i veoma frustrirajuća igra, izrađena u stilu nekad popularne Helicopter game, ali sa stiliziranom grafikom kao Nintendov Super Mario. Unatoč svemu navedenom igra je doslovce preuzela web i mobilne uređaje korisnika.

Čak 50 milijuna preuzimanja igre i oko 50 tisuća dolara prihoda autoru, unatoč činjenici da je igra potpuno besplatna, samo su neki od zapanjujućih podataka vezanih uz izuzetno popularnu igru Flappy Bird.

Nekoliko dana nakon uklanjanja igre iz svih dućana mobilnih aplikacija na stranim online oglasnicima počeli su se pojavljivati mobilni uređaji s instaliranom igrom, no po cijeni koja debelo premašuje ‘originalne’ cijene samih uređaja. Izgleda da je isti trend zahvatio i vlasnike mobitela u Hrvatskoj.

Trenutno najskuplja cijena uređaja s igrom Flappy Bird koju smo uspjeli pronaći iznosi okruglih 10.000 kuna i to za sada već prastari Samsung Galaxy S3.

Naši prijatelji sa stranice Usporedi.hr odlučili su provjeriti ponudu takvih mobitela, a rezultat je izuzetno zabavan video isječak.