IPOD NANO

Izuzetno simpatičan multimedijski mališan

17.12.2009 u 12:13

Bionic
Reading

U rukama autora ovih redaka našao se primjerak iz najnovije generacije multimedijskog playera Appleove obitelji Nano. Iako je malen, Nano ima karakteristike i mogućnosti nekih puno većih uređaja

Apple je petu generaciju playera Nano tržištu predstavio tijekom rujna ove godine. Verzija koju smo mi imali prilike isprobati došla je s kapacitetom od 8 GB, no uređaj je dostupan i u dvostruko jačoj verziji, sa 16 GB flash memorije.

Novi iPod Nano stane čak i u najmanji džep

Što se boja kućišta playera iPod Nano tiče, uređaj dolazi u čak devet različitih boja. Primjerak s kojim smo se mi poigrali plave je boje koja zajedno s metaliziranim kućištem daje dojam vrhunske elegancije. Novi Nano dimenzije je preuzeo od prethodnog modela (90,7 x 38,7 x 6,2 milimetara), no nešto je lakši od prethodnika te sada teži 36,4 grama.



Apple je u petoj generaciji playera Nano odlučio povećati zaslon tako da se uobičajenih dva inča sada protegnulo na 2,2 inča, što je dovelo i do povećanja razlučivosti na 240 x 376 piksela.

Novi Nano sadrži i ugrađenu kameru tako da se ovim mališanom mogu snimati i video zapisi. Snimljeni materijal zadovoljavajuće je kvalitete, razlučivosti 640 x 480 piksela.

Od ostalog Nano sadrži već uobičajene dodatke poput multimedijskog playera, igara, FM radijskog prijamnika, a ima podršku za dodatak Nike+iPod Sports Kit koji s pripadajućom sportskom obućom spomenutog proizvođača omogućuje mjerenje brzine kretanja ili brojenje koraka te druge karakteristike svojstvene ovoj vrsti uređaja.

Maleni Nano stvarno je odličan uređaj i korisnici koji ne žele izdvajati znatnije količine novca za nekog većeg pripadnika obitelji iPod definitivno neće pogriješiti njegovom nabavkom.

SPECIFIKACIJE:

iPod Nano

Dimenzije: 90,7 x 38,7 x 6,2 milimetara
Težina: 36,4 grama
Kapacitet: 8 ili 16 GB
Zaslon: 2,2 inča, razlučivosti 240 x 376 piksela
Audio formati:  AAC, Protected AAC, HE-AAC, MP3, MP3 VBR, Audible, Apple Lossless, AIFF, te WAV
Utor za slušalice: 3,5 mm
Baterija: 24 sata reprodukcije audio zapisa, odnosno pet sati video zapisa
Ostale karakteristike: dodaci koji omogućuju lakšu navigaciju osobama s posebnim potrebama, eko-materijali korišteni pri izradi samog uređaja.
Cijena: oko 1.150 kn (8 GB), oko 1.400 kn (16 GB).