VAN IZ RESTORANA

Izbacili ga zbog Google Glassa

29.11.2013 u 15:08

Bionic
Reading

Googleove pametne naočale već su gotovo devet mjeseci dostupne manjem broju ljudi. Čini se kako je nekima i taj mali broj prevelik jer vlasnike Glassa izbacuju iz, recimo, restorana. Kako će tek biti kad krenu u redovnu prodaju?

Kako je kad se osoblju restorana ne sviđa što nosite pametne naočale, na vlastitoj je koži osjetio Nick Starr, mrežni inženjer iz Seattlea. Posjetio je Lost Lake Cafe, restoran u tom gradu koji radi dan i noć.

Već je u njemu, piše Verge, jeo nekoliko puta s Glassom na nosu. No zadnji put su ga zamolili da skine pametne naočale ili napusti taj ugostiteljski objekt.

Starr je tražio da mu predoče pravilnik koji sadržava tu zabranu. Kako je konobarica ostala uporna, digao se i otišao. Očekuje objašnjenje, ispriku ili bar pojašnjenje.

Ispostavilo se da je ušao u krivi lokal. Vlasnik Lost Lake Cafea David Meinert jedan je od najglasnijih zagovornika zabrane korištenja Glassa u restoranima i već je to proveo u djelo u kafiću 5 Point Cafe, čiji je također vlasnik.

Zabrinut je, kaže, zbog privatnosti - Glass, prema njegovom mišljenju, ne pruža ljudima koji se ne žele naći na fotografiji ili videu priliku za micanje iz kadra.