FANTASTIČAN KONCEPT

iPad Pro 13 je Appleova verzija Microsoft Surfacea

19.03.2014 u 14:43

Bionic
Reading

Dok glasine itekako već mjesecima očekuju da Apple objavi postojanje veće varijante tableta iPad, konceptnih uradaka po običaju ne manjka. Za jedan od impresivnijih je zaslužna ekipa iz SET Solutiona, a pristup je inovativan utoliko što ovaj tablet ne pokreće iOS - već punokrvni OS X

Mnogi vjeruju kako će iPad Pro donijeti 12,9-inčni ekran i biti pogonjen operativnim sustavom namijenjenim računalima, a sami uređaj bi u svojoj funkciji mogao nalikovati na Microsoftovu Surface liniju računala. Posrijedi je tablet koji bi bio namijenjen ne samo profesionalcima, već ljudima u pokretu.


Naravno, bez posebno prilagođene verzije OS X za upravljanje dodirom, ovo se itekako čini fantazijom, no SET Solution uradak izgleda prilično uvjerljivo:

Ipak, najavu čelnika kompanije iz Cupertina da će ovu godinu tržište vidjeti niz novih i uzbudljivih proizvoda (u novoj kategoriji) valja uzeti s rezervom. Velika je vjerojatnost da je Tim Cook mislio na iWatch, ručni pametni sat, a ne postojanje ovakvog koncepta.