PREMA ČASOPISU TIME

iPad i Square među najboljim izumima

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 16.11.2010 12:15
  • Objavljeno 16.11.2010 u 10:32
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Časopis Time napravio je popis najboljih izuma 2010. godine. Nudimo vam pregled kandidata svrstanih u kategoriju tehnologije
tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Pri kraju smo 2010. godine i sada već možemo pogledati unatrag i vidjeti koji su je to proizvodi ili usluge u tehnološkoj domeni obilježili. Najpoznatiji uređaj u konkurenciji, koji je pobudio ogromno zanimanje, jest Appeov iPad. Apple je uzeo postojeću tehnologiju i učinio je jednostavnom za korištenje i vrhunski funkcionalnom. Ponavlja se povijest iPoda, kada je Apple usavršio postojeću tehnologiju MP3 playera i učinio ih zanimljivim najširim masama. Isto bi se moglo dogoditi tablet računalima, koja postoje već više godina, ali dosad nisu pobudila veće zanimanje korisnika. Appleov koncept je očigledno formula za uspjeh, jer su ga počeli kopirati i drugi proizvođači.


Jedan od osnivača Twittera, Jack Dorsey, osmislio je Square, mali uređaj koji spojen na pametni telefon može očitati kreditnu karticu i obaviti online plaćanje u sekundi. Taj izum je učinio plaćanje u pokretu posve jednostavnim i munjevito brzim, no pametni telefon ne može ispisati račun, pa ga Square šalje na adresu elektroničke pošte.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Kickstarter je platforma za financiranje kreativnih projekata. Web stranica istog imena spaja kreativce kojima nedostaje novac i osobe voljne uložiti u projekte koji im se sviđaju. Kickstarter je zamišljen tako da kreativcima osigura zadržavanje svih prava vlasništva nad projektom, a investitori dobivaju nagrade za svoju investiciju.

tportal

tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Flipboard je tehnologija usko vezana s iPadom, tj. radi se o aplikaciji za Appleovo tablet računalo koje prezentira korisniku  sve novosti s Facebooka, Twittera, blogova te s raznih web odredišta u lako čitljivom formatu koji podsjeća na novinske magazine.

Looxcie

Looxcie

Izvor: Promo fotografije / Autor: Looxcie

Looxcie je minijaturna kamera koja se stavi na uho i omogući korisniku snimanje bez upotrebe ruku. Softver priložen kameri omogućava korisniku da pritiskom na tipku postavi snimku na YouTube, Facebook ili pošalje na određenu e-mail adresu. Looxcie je proizvod koji izvrsno ilustrira današnje doba prekomjernog dijeljenja fotografija i videoisječaka privatne naravi.

Sony

Sony

Izvor: Promo fotografije / Autor: SonySonyjev SLT Alpha A55
je digitalni fotoaparat sa svim osobinama SLR-a, ali bez pomičnog ogledala koje im onemogućava automatsko izoštravanje slike u trenutku okidanja fotografije. Prozirno ogledalo omogućava Alphi A55 brzo okidanje do 10 fotografija u sekundi te brzo i precizno automatsko izoštravanje pri snimanju videozapisa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi