ZGODAN NOVITET

Internetski preglednik Opera 40 sad uključuje besplatan VPN

22.09.2016 u 08:04

Bionic
Reading

Ovaj ponedjeljak, Opera je otkrila svoje najnovije izdanje istoimenog preglednika. Opera 40 među ostalim novitetima sada donosi potpuno besplatan i neograničen VPN servis

Entuzijasti su već neko vrijeme mogli testirati VPN servis u sklopu razvoja, no sada je stvar potpuno integrirana i spremna za potrošačke mase. Ovo je prilično značajan potez, s obzirom na to da veliki dio postojećih VPN servisa od korisnika traži ovaj ili onaj način plaćanja, a Operino rješenje je potpuno besplatno - i bez podatkovnog ograničenja.

Za sada su među VPN opcijama dostupni SAD, Kanada, Njemačka, Nizozemska i Singapur. Međutim, oni koji su poželjeli gledati Netflix trebaju imati na umu da je ovaj popularni video servis već blokirao Operino rješenje.


Oni koji pak traže samo jednostavan način zaštite privatnosti, Opera VPN je više no dostatan. Za aktiviranje opcije valja otići u Settings (ili Preferences na Mac računalima), odabrati Privacy & Security te omogućiti besplatni VPN. Nakon toga će se u pregledniku pojaviti VPN ikonica, odakle je moguće kontrolirati stvar i birati lokaciju.