'MERKATIRANJE'

Internauti su poludjeli za ovom aplikacijom

09.03.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Zahvaljujući blagodatima brzog interneta, korisnici i developeri konstantno pronalaze nove načine kako ga iskoristiti u najvećoj mogućoj mjeri. Tako je proteklih dana osvanuo još jedan video-streaming servis i vrlo brzo postao viralan

Meerkat App je platforma koja omogućava korisnicima prijenos videa uživo - preko društvene mreže Twitter.

Samo jednim klikom korisnici mogu poslati video link svojim pratiteljima, koji se mogu uključiti u prijenos i komentirati - a svi komentari ostaju na toj društvenoj mreži u obliku odgovora. Projekt je u eksperimentalnoj verziji 0.1 u svega nekoliko dana prikupio na tisuće korisnika (u tri dana je prema podacima WSJ-a aplikaciju koristilo 15 tisuća ljudi).

Jedan od tvoraca aplikacije, Ben Rubin, najavio je kako će zbog iznenadne popularnosti aplikacije Meerkat cijeli tim od deset ljudi raditi na njemu, umjesto na glavnoj aplikaciji Air.


App je moguće preuzeti na ovom linku, a za sada je dostupan samo za iOS platformu. Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je upisati svoje Twitter podatke i početi sa zabavom - no valja imati na umu da će se linkovi na stream automatski slati na tu društvenu mrežu.

Koliku je popularnost počeo uživati ovaj eksperimentalni projekt svjedoči i činjenica da je Twitter najavio kupovinu konkurentskog servisa Periscope za stotinjak milijuna dolara...