POČETAK RATA?

Instagram 'iskopčao' Twitter

06.12.2012 u 16:14

Bionic
Reading

Popularni servis za dijeljenje slika, od travnja ove godine u vlasništvu Facebooka, promijenio je razinu integracije s najvećim servisom za mikrobloging

Tviteraši još uvijek mogu dijeliti slike s Instagrama, ali izgledaju preveliko za prostor koji im je namijenjen, pa ispada kao da su čudno izrezane, necentrirane i slično.

Žele li vidjeti fotke u normalnom izdanju, moraju doći na Instagramov site.

To bi, bar u teoriji, trebalo dovesti do povećanja posjećenosti za Instagram, kao i dulji boravak korisnika na njegovim stranicama, što bi moglo stvoriti nove prilike za ubiranje novca od tog još uvijek neprofitabilnog servisa.

Kažemo 'u teoriji' zato što je prilično izvjesno kako će ovaj potez razljutiti i tviteraše i instagramaše.

U Instagramu tvrde kako potez nije usmjeren protiv Twittera, već smjera prema povećanju prisutnosti na Mreži i pružanju kvalitetnije usluge. Moguće je da je to i točno, no pitanje je tko će im povjerovati. Tim prije što, bar zasad, nisu isto napravili i s drugim platformama, poput Tumblra i Foursquarea.

Toliko o tome koliko vrijede obećanja Marka Zuckerberga. Suosnivač i šef Facebooka je, naime, tijekom preuzimanja Instagrama obećao kako će taj servis i dalje biti integriran s drugim platformama.

Twitter je još u srpnju odrezao Instagramovu funkcionalnost koja je omogućavala pronalaženje prijatelja na tom servisu.