KRIVO SU IH SHVATILI

Instagram ipak neće prodavati vaše fotke

19.12.2012 u 09:57

Bionic
Reading

U Instagramu se pravdaju da je neprecizan pravnički rječnik kriv za 'nesporazum' oko prava na prodaju korisničkih fotografija bez naknade. No korisnici su i dalje skeptični

Burna reakcija medija i korisnika na nova pravila korištenja Instagrama, prema kojima si tvrtka uzima za pravo bez pitanja prodavati fotografije korisnika, donijela je rezultate.

Instagram je objavio da su nova pravila 'krivo protumačena' te da će ih 'poboljšati'.

U objavi koju potpisuje jedan od suosnivača, Kevin Systrom, navodi se da 'nije njihova namjera prodavati fotografije korisnika'.

Također, dodaje da će ukloniti dio koji je korisničke fotografije nudio oglašivačima.

No iako se čini da je Instagram popustio pod pritiskom javnosti, Systrom je samo napisao da će 'promijeniti način na koji su nova pravila sročena'.

Dok ne objave 'nova' nova pravila, brojni su korisnici objavili da će se suzdržati od objavljivanja fotografija na Instagramu.

Jedan od poznatijih je National Geographic, čije su fotografije izuzetne kvalitete.

'Veoma smo zabrinuti smjerom u kojem se kreću predloženi novi uvjeti korištenja i ako ostanu takvi, možda ćemo zatvoriti naš račun', zapisali su iz National Geographica.

Možda će reakcija velikih igrača poput National Geographica ipak natjerati Instagram da promijeni ne samo način na koji su nova pravila sročena, već i njihov sadržaj.

Dotad je na svakom korisniku da odluči želi li i dalje objavljivati svoje fotografije ili ne.