ubrzani razvoj

[FOTO] Infobip u Zagrebu predstavio svoj najveći inovacijski centar na svijetu - Alpha Centauri

13.04.2022 u 12:29

Bionic
Reading

Infobip je danas u Zagrebu predstavio svoj najveći inovacijski centar u svijetu, kampus Alpha Centauri, čime je Zagreb i Hrvatsku čvrsto postavio na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe

'U Infobipu smo posvećeni razvoju cijele tehnološke zajednice u Hrvatskoj i to radimo na tri razine. Prva je razvoj i inoviranje koje predvode naši zaposlenici u Hrvatskoj i svijetu. Druga je postavljanje Hrvatske u središte developerske zajednice u ovom dijelu Europe kroz Infobip Shift. I treće, dajemo znanje i otvaramo vrata globalnog tržišta domaćim startupovima kroz naš program Startup Tribe. Hrvatska ima vrhunske talente i jako nas veseli da svojim djelovanjem možemo pomoći da se njihovi potencijali ostvare', istaknuo je tijekom predstavljanja Silvio Kutić, suosnivač i glavni izvršni direktor Infobipa.

Novi kampus se prostire na 11.900 kvadrata zatvorenog i 5.100 kvadrata otvorenog prostora, a jedinstven je po tome što uz moderno oblikovane prostore za rad i edukaciju, ima i smještajne jedinice u kojima mogu boraviti zaposlenici i gosti koji iz drugih kompanijskih ureda diljem svijeta dolaze u Zagreb. Razmjena znanja i iskustva unutar kompanije, ali jednako tako i kroz suradnju s najvećim tehnološkim kompanijama diljem svijeta čiji će stručnjaci redovno dolaziti u kampus, okosnice su rada u Infobipu. Kampus može primiti preko 800 zaposlenika, nudeći im najbolje uvjete za rad u najsuvremenijem okruženju.

  • +4
Infobip Izvor: Licencirane fotografije / Autor: NN

Kampus Alpha Centauri razvili su arhitektonski timovi iz 3LHD-a i Fabrike, a vrijednost investicije premašuje 150 milijuna kuna. Kampus svojim konceptom oblikovanja prostora potiče komunikaciju između različitih timova i agilnu metodologiju rada. Prostire se na osam katova na kojima su tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom te tri etaže sa smještajem u sklopu kojih su rekreacijska dvorana, teren za skvoš i zajednički lounge prostor.

'Alpha Centauri je naš novi dom kreativne i inženjerske izvrsnosti u čiju smo izradu uložili jako puno truda, najboljih iskustava koje smo skupili diljem svijeta, ali i mnogo pozitivne energije. U Infobipu vjerujemo kako je disrupcija na globalnom tržištu moguća samo pomoću inovacija, a za stvaranje inovacija potrebno je nešto više od uobičajenog radnog prostora. Vjerujemo da će ovaj izvranredni kampus dodatno potaknuti  istraživački duh koje njegujemo u Infobipu. Alpha Centauri predstavlja evoluciju našeg prvog kampusa u Vodnjanu, Pangee koji je bio važna prijelomnica za ubrzani razvoj našeg poslovanja i razvoja', dodaje Silvio Kutić.

Svi zaposlenici i gosti Alpha Centaurija imaju pravo na besplatno korištenje svih resursa kampusa, a posebna se pažnja pridaje zdravoj prehrani pa se dnevno priprema svježa i uravnotežena hrana kroz 20-ak vrsta jela na tjednoj razini. Namirnice za doručak, ručak i zdrave međuobroke nabavljaju se od lokalnih OPG-ova.