BUDUĆNOST ZABAVE

Igranje Mario Karta u Mercedesu? Zašto ne?

28.02.2019 u 10:45

Bionic
Reading

Zahvaljujući računalnom sustavu ugrađenom u Mercedes, inženjeri iz Daimlera uspjeli su luksuzni automobil pretvoriti u najluksuzniju verziju kontrolera za igranje karting videoigara

Genijalci iz Daimler grupe odlučili su se poigrati konceptom videoigara te su na MBUX sustav za zabavu Mercedes-Benza CLA instalirali SuperTuxKart, open-source verziju Super Mario Karta.

Pošto je većina funkcija auta povezana na njegovo računalo, inženjeri su adaptirali konzolu automobila da se ponaša kao ona u videoigri. Kada igrač ubrza pritiskom na pravu papučicu gasa, ventilacija u autu će početi puhati, stvarajući dojam kretanja. Ako se sudarite, pojas će se malo zategnuti i volan će pružati dodatni otpor. Sama videoigra se prikazuje na ekranu smještenom desno od igrača/vozača. Konačno, semafori u igri se sinkroniziraju sa osvjetljenjem pravog vozila.

Nintendo i Mercedes-Benz već su nekoliko puta surađivali, a dokaz tome su brojne TV reklame, kao i Mercedes automobili koje je moguće voziti unutar samog Mario Karta. Najbolja stvar oko cijele igre je što je ona proradila u automobilu nakon svega tri tjedna rada. Bivši tehno bloger i trenutni voditelj digitalne transformacije u Daimleru tvrdi da je CLA temeljen na istom Nvidijinom hardveru kao i Nintendo Switch, te da je samim time auto sa instaliranom SuperTuxKartom 'najbrži Nintendo Switch na Svijetu', prenosi The Verge.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju