USPJEŠNA KAMPANJA

Igra 'Legends of Dawn' ubola četvrt milijuna kuna na Kickstarteru

17.01.2013 u 15:45

Bionic
Reading

I prije završetka kampanje kojom su zatražili novčanu podršku na globalnoj platformi za crowdfunding, dečki iz Dreamatrixa ostvarili su cilj

U mjesec dana igra, radno nazvana Legends of Dawn, premašila je očekivanja, postigavši 166 posto zadanog cilja i time postala prvi hrvatski projekt ikada uspješno financiran na Kickstarteru.

Gotovo 1.800 ljudi dalo je novac kako bi najambicioznija hrvatska računalna igra dosad bila završena. Prikupljeno je gotovo 250 tisuća kuna.

Legends of Dawn je izometrijski RPG otvorenog tipa koji će igračima ponuditi sve ono što u RPG žanru vole - prostrani svijet, klase, rase, brojne skillove i slobodu izbora.

Posebnost ovog projekta je da je igra razvijena u domaćem programu Dreamatrix Engine - setu moćnih alata za razvoj naprednih PC igara i virtualnih svjetova. Takvih alata je malo na tržištu i Dreamatrix trenutno traži načine kako komercijalizirati softver globalno, piše Gadgeterija.

Jedna od zanimljivosti ove igre je da će se igrači kretati svjetovima u kojima će njihovu sudbinu određivati drevna starohrvatska božanstva poput Velesa, Peruna i Svaroga, a važnu ulogu ima i glagoljica.

Inicijalno, Dreamatrix je za završetak igre Legends of Dawn trebao 25 tisuća dolara, oko 140 tisuća kuna.