KONFERENCIJA

IDC i partneri o Big Dati

28.11.2013 u 16:34

Bionic
Reading

Tijekom konferencije su detaljno obrađene teme poput upravljanja korporativnim informacijama, pristupa objedinjenim informacijama, skladištenja i sigurnosti velikih količina podataka

Na drugoj takvoj konferenciji u organizaciji IDC-a sudjelovalo je stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija.
 
Forum je otvorio analitičar Mario Meir-Huber iz IDC-ovog ureda u Beču na temu definiranja pojma Big Data te prikaza uspješnih studija slučaja i pripadajućih statistika.

Osnivač i direktor tvrtke Poslovna inteligencija Dražen Oreščanin se osvrnuo na više istraživačkih, razvojnih i korisničkih projekata vezanih uz korištenje Big Data i analitiku u Hrvatskoj i Europi.

Gulsun Emuler iz tvrtke IBM govorila je o IBM-ovoj strategiji otvorenosti, koja uključuje i značajne programerske doprinose različitim open source platformama.

Mario Mrljić iz NEOS-a koncentrirao se na ključne koncepte za implementaciju sustava za data warehousing i poslovnu inteligenciju u grupi povezanih poduzeća.

Ivo Završki (Inovativni trendovi i Megatrend poslovna rješenja) održao je prezentaciju vezanu uz tehnologiju Big Data u razvoju usluga Over the Top. Stjepan Pavlek, direktor Koios Consultinga, osvrnuo se na smanjivanje troškova projekata poslovne inteligencije u eri Big Data.

Posljednje predavanje održao je Greg Nakos iz tvrtke Ernst & Young na temu arhitekture za enterprise intelligence