NOVA STRATEGIJA

IBM iskorištava Watsona kako bi osvojio tržište Interneta stvari

  • Autor: J.D.
  • Zadnja izmjena 20.12.2015 08:30
  • Objavljeno 20.12.2015 u 08:32
IBM svečano otvara Watson IoT centar u Münchenu

IBM svečano otvara Watson IoT centar u Münchenu

Izvor: Promo fotografije / Autor: IBM

IBM-ov moćni računalni sustav Watson pored igranja Jeopardyja, dijagnostike bolesti i financijskih preporuka sada ima još jednu ulogu - u svijetu Interneta stvari (IoT)

IT div IBM priopćava kako počinje otvarati globalne centre za primjenu umjetne inteligencije Watson u razvoju tehnologija vezanih uz Internet stvari (IoT). U Münchenu je tako otvoreno svjetsko sjedište IBM-ovog centra za primjenu Watsona, kao i prvi europski Centar za razvoj inovacija putem tehnologija vezanih uz umjetnu inteligenciju.

U tom centru će raditi čak tisuću IBM-ovih programera, znanstvenika, dizajnera i konzultanata, a navodi se kako je jedna od osnovnih zadaća novog centra razvoj još boljih i dubljih odnosa s klijentima i partnerima IBM-a. Pored toga će ovo sjedište funkcionirati i kao laboratorij za inovacije i izradu rješenja koja kombiniraju IoT i kognitivno računalstvo.

Riječ je o najznačajnijem europskom ulaganju IBM-a u proteklih dva desetljeća. 'Vodeće europske industrijske tvrtke koje se bave proizvodnjom automobila i elektronike te rješenjima za zdravstvo i osiguravajuće kuće uključile su se u novi IBM-ov ekosustav i predvode u ostvarenju četvrte industrijske revolucije – industrije sve pametnijeg Interneta koji nas sve više i sve bolje povezuje', stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!