FISKALIZACIJA U POKRETU

HT sad ima i mini fiskalnu blagajnu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.02.2013 17:02
  • Objavljeno 28.02.2013 u 17:02
Hrvatski telekom mini fiskalna blagajna

Hrvatski telekom mini fiskalna blagajna

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatski telekom

Riječ je o mini verziji fiskalne blagajne, u potpunosti osposobljenoj za izdavanje računa. Lako je prenosiva, zauzima minimalno prostora i jednostavna je za korištenje

U ponudi su dvije varijante:

Mini prijenosna fiskalna blagajna - uređaj internetsku vezu s Poreznom upravom ostvaruje putem mobilnog interneta i/ili fiksnog interneta.

Mini fiskalna blagajna - uređaj se na internet spaja putem fiksne linije.

U HT-u kažu kako je Mini prijenosna fiskalna blagajna dobro rješenje za sve čiji posao zahtijeva terenski rad, odnosno poslovanje izvan ureda - primjerice, za veterinare, taksiste, cvjećare ili prodavače-obrtnike na tržnicama, obrtnike na štandovima i slično.

Mini fiskalna blagajna

Dimenzije: 185 x 83 x 63 mm

Težina: 325 grama

Povezivanje na internet: fiksna linija

Uređaj posjeduje snažnu bateriju za rad do dva dana prije ponovnog punjenja.

Mini fiskalna blagajna (koja radi putem fiksne internetske veze) primjerenija je onima koji račune izdaju u svojim prostorijama, poput odvjetnika, tumača, prevoditelja, frizera, zlatara, poreznih savjetnika, turističkih djelatnika i slično. Blagajnu je moguće koristiti bez obzira usluge kojeg operatora koristite.

Sadrži blagajnu, pisač, mogućnost spajanja na internet te jednostavni blagajnički softver (aplikaciju), odnosno sve što je potrebno za uspješno izdavanje fiskalnih računa (R1, R2, gotovina).

Naredbu za izdavanje računa korisnici unose putem tipkovnice, a papirnati fiskalni račun gotov je za nekoliko sekundi. Izvještaji o izdanim računima, unošenje i ažuriranje informacija o proizvodima, uslugama ili cijenama, dostupni su u svakom trenutku na blagajni ili putem web aplikacije koja je sastavni dio usluge.

U slučaju prekida veze s Poreznom upravom računi se i dalje nesmetano mogu izdavati. A nakon uspostave veze, oni će automatski biti poslani.

Mini prijenosna fiskalna blagajna

Dimenzije: 150 x 78 x 44 mm

Težina: 285 grama

Povezivanje na internet: mobilni i fiksni internet


Usluga Mini fiskalna blagajna može se nabaviti samostalno ili u paketu s uslugama povezivanja na internet HT-a. Mini paket uključuje usluge Mini prijenosna fiskalna blagajna i pristup internetu putem M2M (Machine to Machine) veze za 199 kuna mjesečno (bez PDV-a).

Sav internetski promet u mobilnoj mreži prema Poreznoj upravi uključen je u mjesečnu naknadu za mobilni internet.

Usluga Mini fiskalna blagajna uključuje korisničku i tehničku podršku - 24 sata, sedam dana u tjednu. Pored toga, u trenutku isporuke HT svojim korisnicima osigurava instalaciju i edukaciju na lokaciji korisnika.

Više o usluzi pogledajte na stranicama Hrvatskog telekoma

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi