Bjelovarsko-bilogorska županija

HT i BBŽ potpisali sporazum o partnerstvu za širokopojasni internet

17.01.2024 u 14:02

Bionic
Reading

Bjelovarsko-bilogorska županija (BBŽ) i Hrvatski Telekom potpisali su u srijedu ugovor o suradnji u cilju unaprjeđenja širokopojasne infrastrukture i poticanja digitalnog razvoja

To je korak bliže uvođenju širokopojasnog interneta na područje Bjelovara i općina Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapela, Veliko Trojstvo, Severin, Šandrovac i Nova Rača.

Planira se uvođenje mreža velikog kapaciteta u kućanstva i objekte javne namjene, čime će se omogućiti bolja i veća dostupnost usluge, priopćili su iz BBŽ-a.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti potvrdila je usklađenost projekta s inicijalnim planom implementacije Nacionalnog programa razvoja širokopojasne agregacijske infrastrukture.

BBŽ je prethodno provela dvije studije plana razvoja širokopojasne infrastrukture za područje županije, od kojih je Hrvatski Telekom iskazao interes za područje koje obuhvaća Studija 1 u kojoj su Bjelovar i općine u okolici prepoznate kao područje od komercijalnog interesa.

Nakon što Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture provede evaluaciju projektnog prijedloga koji podnosi Hrvatski Telekom očekuje se potpisivanje ugovora o širokopojasnoj infrastrukturi.

Iako drugi operateri nisu iskazali interes za ostala područja županije unutar Studije 2, BBŽ će nastaviti s nastojanjima kako bi i ostatak županije bio pokriven širokopojasnom infrastrukturom.